back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η πρώτη αντίδραση Μπογδάνου στη διαγραφή του – “Η αλήθεια έχει κόστος”

Διαβάστε επίσης

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και στο Twitter σχολιάζει τη διαγραφή του από την Κ.Ο. της ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. 

“Λυπάμαι για τη διαγραφή μου από την Κ.Ο. της ΝΔ. Δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις”, αναφέρει ο βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε ανάρτησή του για την χθεσινή διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τέθηκε εχθές ο βουλευτής A’ Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος  με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Αφορμή ήταν οι εμπρηστικές- εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις του στην Βουλή οι οποίες προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση του Νίκου Δένδια.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, “ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος”.

Ο κ. Μπογδάνος είχε δεχτεί πρόσφατα “κίτρινη” κάρτα από το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο είχε αποδοκιμάσει δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου ανάρτηση του βουλευτή προειδοποιώντας ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά.

Η κίτρινα κάρτα είχε βγει από το Μαξίμου στις 4 Σεπτεμβρίου, όταν ο κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε στο διαδίκτυο μια λίστα με ονόματα παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγείο στο κέντρο της Αθήνας, στοχοποιώντας τα προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολείο. Η αναρτηση προκάλεσε θύελλα  και ο ίδιος επιχείρησε ανεπαρκώς να αμβλύνει τις εντυπώσεις που προκάλεσε .  Τότε δέχτηκε την αυστηρή προειδοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου ότι «ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά» και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου καταδίκασε την πράξη του.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν μετά την διαγραφή ότι “είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον και ότι για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε, σημειώνουν και προσθέτουν ότι απόψεις που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη.”

Νωρίτερα ένταση υπήρξε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, όταν ο Βουλευτής της Α’ Αθήνας επιτέθηκε με εμφυλιοπολεμικούς όρους στο ΚΚΕ.

«Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές και ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Θανάση Παφίλη που παραλλήλισε τις συμπεριφορές Μπογδάνου με εκείνες της ΧΑ.

Την ατμόσφαιρα δυναμίτισε αναφορά του Θ. Δρίτσα ότι ο κ Μπογδάνος ήταν παρών σε εκδήλωση στο Βίτσι με εκπροσώπους της ΧΑ να καταθέτουν από κοινού στεφάνι. Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών που έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και πως όσο η χώρα αντιμετωπίζει μια εθνική απειλή δεν θα επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές.

Λίγο αργότερα οι δύο άνδρες συνομίλησαν στον διάδρομο της Βουλής με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να αναρωτιέται γιατί αυτή η επίθεση εναντίον του και τον υπουργό Εξωτερικών να απαντά ότι επιμένει σε αυτό που είπε στην Ολομέλεια και πως η στιγμή δεν ήταν κατάλληλη για τέτοια είδους συζήτηση.

Απόστολος Χονδρόπουλος, Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα