back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φθινόπωρο κινητοποιήσεων από τα συνδικάτα – Γενική απεργία τον Νοέμβριο

Διαβάστε επίσης

«Θερμό» φθινόπωρο ετοιμάζουν τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και γενική απεργία το Νοέμβριο.

Στην ακίδα του στοχάστρου των συνδικαλιστών, βρίσκονται η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, οι πρόσφατες κυβερνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, αλλά και σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, τα οποία θεωρούν ότι “εργαλειοποιήθηκαν” από την εργοδοτική πλευρά με στόχο την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.

Ήδη, η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει:

Την στήριξη των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και της απεργίας – αποχής από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Την στήριξη των κινητοποιήσεων των υγειονομικών (ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ) στις 13 και 21 Οκτωβρίου και

Την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας εντός του Νοεμβρίου, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία του Ιδιωτικού Τομέα.

Χθες το απόγευμα, δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία του ιδιωτικού τομέα, όπου την πλειοψηφία έχει το ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη στο Σπόρτινγκ, με στόχο τον συντονισμό της περαιτέρω δράση τους.

Τα συνδικάτα, καλούν σε “καθολική καταδίκη και απειθαρχία στις αντεργατικές διατάξεις”, ώστε -όπως επισημαίνουν – να καταργηθούν στην πράξη.

Μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, χαρακτήρισε “χουντικής έμπνευσης” τον πρόσφατο εργασιακό νόμο, επισημαίνοντας ότι με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αυτός επιβάλλει, ουσιαστικά απαγορεύει τη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων ως προς το δικαίωμα των εργαζομένων να αποφασίζουν τη λειτουργία τους και κάθε μορφή απεργιακής κινητοποίησης.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα