back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Φθινοπωρινό bazaar της «Στήριξης» στο Electra Palace Athens

Διαβάστε επίσης

Με σύνθημα «Βοηθώντας ένα άνθρωπο δεν αλλάζεις τα πάντα στον κόσμο αλλά αλλάζεις τα πάντα για τον κόσμο αυτού του ανθρώπου», η ομάδα εθελοντισμού «Στήριξη», διοργανώνει Φθινοπωρινό bazaar για τις άπορες οικογένειες που στηρίζει, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2021 από τις 11:00 έως 20:00 στον κήπο του Electra Palace Athens.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης 35 άπορων και πολύτεκνων οικογενειών, που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και τις οποίες έχει υποδείξει το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Το bazaar

Οι επισκέπτες του bazaar θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν χειροποίητες δημιουργίες και διακοσμητικά, μοναδικά αξεσουάρ, καλλυντικά, βιβλία και σπιτικές λιχουδιές.

Για το έργο και τις δράσεις του σωματείου «Στήριξη» μίλησε στον Αθήνα 9.84, η πρόεδρος του, Μαρία Βογιατζόγλου.

«Ξεκινήσαμε τρεις γυναίκες πριν 10 χρόνια ιδρύοντας την ομάδα μας με σκοπό να βοηθήσουμε φτωχές οικογένειες με παιδιά που είχαν ανάγκη από τα εντελώς απαραίτητα: τρόφιμα, είδη οικιακής καθαριότητας, ρουχισμό, υπόδηση και ιατρική μέριμνα. Σήμερα αριθμούμε 35 μέλη και στηρίζουμε περίπου 35 οικογένειες άπορες, αρκετές από αυτές πολύτεκνες, τις οποίες μας υποδεικνύει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Είναι πολύ σημαντικό ότι με αυτές τις οικογένειες έχουμε πλέον δημιουργήσει μια προσωπική επαφή και έτσι μπορούμε εκτός από την διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, έξι φορές τον χρόνο, να τις βοηθάμε και σε άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν όπως, ψυχολογικά προβλήματα ή μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών, ιατρικά ή νομικής φύσεως ζητήματα».

Παράλληλες δράσεις

«Επίσης πραγματοποιούμε και άλλες δράσεις στο πλάισιο των δυνατοτήτων μας, όπως η προσφορά 10 μόνιτορ για το Νοσοκομείο «Σωτηρία», ειδικές προστατευτικές στολές για το νοσηλευτικό προσωπικό του ΑΧΕΠΑ, επισκέψεις στο Γηροκομείο Αθηνών για συντροφιά στους γέροντες ή τη διοργάνωση πικ νικ, εορτών κλπ.», συμπληρώνει η κα Βογιατζόγλου.

«Επίσης στήσαμε το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο και Κατάστημα Παιχνιδιών στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του δήμου Αθηναίων. Όταν μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, κ. Γρηγόρης Λέων, ότι θα δημιουργηθεί το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο, αναλάβαμε να το φτιάξουμε,με δικά μας έξοδα και εθελοντική δουλειά, το ζωγραφίσαμε, συλλέξαμε βιβλία και παιχνίδια από τους χορηγούς μας και το στήσαμε».

Το κάλεσμα

«Ελπίζουμε να έχει επιτυχία και επισκεψιμότητα το bazaar, λόγω των συνθηκών, γιατί από τέτοιες εκδηλώσεις αντλούμε τους πόρους μας και φυσικά από τις χορηγίες σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σημειώνει η κα Βογιατζάκη. «Όλα τα είδη, που θα υπάρχουν στην εκδήλωση είναι εξαιρετικής αισθητικής και ποιότητας, χειροποίητα, δημιουργίες γυναικών που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Θα έχουμε, μόνο, 10 πάγκους λόγω των υγειονομικών μέτρων και θα διαρκέσει μόνο μία μέρα ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν, διήμερο το bazaar».

Δείτε αναλυτικά τους εκθέτες εδώ

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα