back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση για τους άνω των 50 ετών την Κυριακή 10/10

Διαβάστε επίσης

Ανοίγει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου τις απογευματινές ώρες η πλατφρόρμα για την 3η δόση εμβολιασμού έναντι της COVID-19 για τα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και τις ευπαθείς ομάδες.

Η 3η δόση θα μπορεί να γίνεται μόλις συμπληρωθούν 6 μήνες από την 2η δόση εμβολιασμού.

Έχει ήδη ξεκινήσει ο εμβολιασμός στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και στους ανοσοκατασταλμένους.

Σημειώνεται ότι η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική.

Όπως είπε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης «μπαίνουμε σε μια πιο κανονική περίοδο και οι εμβολιασμένοι θα έχουν μεγαλύτερη ελευθερία».

Η κα. Γκάγκα έκανε έκκληση προς τους γονείς, όταν οργανώνουν πάρτι για τα παιδιά τους να λαμβάνονται προστατευτικά μέτρα, όπως και στα σχολεία.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε ότι η πορεία της πανδημίας παραμένει σταθερή στην επικράτεια, σημείωσε ωστόσο ότι η Λάρισα και η Θεσσαλονίκη έχουν μεγάλη επιβάρυνση, με υπερδιπλάσιο φορτίο από αυτό της Αττικής. Πρόσθεσε ότι τα ενεργά κρούσματα στην Θεσσαλονίκη είναι 3.000, ενώ στην Λάρισα 1.200.

Επίσης στην ενημέρωση από την αναπλ. υπουργό Μίνα Γκάγκα, τον γεν. γραμματέα Μάριο Θεμιστικλέους και τους καθηγητές Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκα Μαγιορκίνη τονίστηκαν τα εξής:

–Τα άτομα άνω των 60 ετών έχουν 12 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους σε σχέση με τους εμβολιασμένους, εάν νοσήσουν. Για τους ανθρώπους άνω των 80 ετών, ο ίδιος κίνδυνος είναι 20 φορές μεγαλύτερος.
–Η εφαρμογή των νέων μέτρων που προβλέπουν περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου χρειάζεται τη συμμετοχή και την υπεύθυνη στάση όλων.
— Η αναπλ. υπουργός ανέφερε πως «δεν αφαιρούνται όλα τα μέτρα, συνεχίζουμε να πηγαίνουμε με μάσκες σε κλειστούς χώρους. Το νόημα που ανακοινώσαμε χθες αυτά τα μέτρα, σχετίζονται με τη μεγάλη δυσανεξία του κόσμου στους περιορισμούς μετά από δυο χρόνια πανδημίας. Θέλουμε συγκεκριμένο τρόπο και ασφάλεια, ακόμα και για τους εμβολιασμένους».
–Μικρή τάση επιδείνωσης της πανδημίας παρατηρήθηκε την τελευταία εβδομάδα. Στην Ελλάδα ο συνολικός αριθμός διαγνώσεων έδειξε μικρή αύξηση, στο 5%. Σταθερότητα δείχνει ο αριθμός των θανάτων. Σταθερή είναι και η πίεση στο Σύστημα Υγείας. Λίγο αυξημένες είναι οι νέες εισαγωγές.

 

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα