back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για αναφορές σχετικά με παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών στα σύνορα Ελλάδας-Κροατίας

Διαβάστε επίσης

Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, αναφερόμενη στις αναφορές που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών στα σύνορα της Ελλάδας και της Κροατίας, είπε ότι πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες με αφορμή το φόρουμ υψηλού επιπέδου για το Αφγανιστάν, «φαίνεται ότι υπάρχει κάποιου είδους ενορχήστρωση βίας στα εξωτερικά μας σύνορα και φαίνεται να υπάρχουν πειστικές αποδείξεις κακής χρήσης των πόρων της ΕΕ».

Η ίδια είπε ότι σήμερα το βράδυ θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη και θα συζητήσει απευθείας μαζί του γι’ αυτές τις αναφορές. Προσέθεσε ότι θα συναντηθεί και με τον υπουργό εσωτερικών της Κροατίας για το ίδιο ζήτημα.

Τέλος, η Ίλβα Γιόχανσον τόνισε ότι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ σημαντικό το θέμα της συνεργασίας με την Ελλάδα για τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου μηχανισμού παρακολούθησης στα σύνορα, ένα ζήτημα στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί, όπως είπε.

© ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright are the sole property of the ANA-MPA and are allocated to the Agency’s subscribers for specific uses only.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα