back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προς αύξηση της επιδότησης ηλεκτρικής ενέργειας – Πιθανόν αύριο οι ανακοινώσεις

Διαβάστε επίσης

Στην αύξηση της επιδότησης ηλεκτρικής ενέργειας στα 12 με 13,5 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 9 ευρώ που αρχικά είχε εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξαιτίας του ράλι που καταγραφεί η τιμή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αύξηση θα ισχύσει και πάλι οριζόντια, δηλαδή θα ενισχύσει την επιδότηση όλων των τιμολογίων στη χαμηλή τάση με ρήτρες αναπροσαρμογής των χρεώσεων. Με βάση ωστόσο όλες τις συγκλίνουσες ενδείξεις, ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» το ύψος αυτού του επιπλέον ποσού και, κατά συνέπεια, πόσο θα διαμορφωθεί πλέον η ενίσχυση.
Οι τελικές αποφάσεις για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου αναμένονται άμεσα με την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και πιθανόν να ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή.

Το ιστορικό υψηλό που κατέγραψε χθες η τιμή της κιλοβατώρα στα 204 ευρώ, αυξημένη έως 75% μέσα σε ένα μήνα, έχει σημάνει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο για την αντιμετώπιση της Ενεργειακής κρίσης. Σε συναγερμό βρίσκεται και Ευρώπη, με Ευρωπαίους αξιωματούχος να αποκαλύπτουν χθες, μετά τη σύνοδο των υπουργών περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ευρωζώνη ότι η πρώτη «απάντηση» των Βρυξελλών θα έρθει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με την ανακοίνωση μίας «εργαλειοθήκης» μέτρων άμεσης εφαρμογής, τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη να στηρίξουν τους πολίτες τους (ειδικά τους πιο ευάλωτους) και τις επιχειρήσεις. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής στις 21 και 22 Οκτωβρίου.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα