20.3 C
Athens
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

20.3 C
Athens
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Συνάντηση της ΕΟΚ με αντιπροέδρους του ΝΒΑ

Διαβάστε επίσης

Η ΕΟΚ είχε συνάντηση με τους αντιπρόεδρους του ΝΒΑ, προκειμένου να ξεκινήσουν μια σχέση άμεσης επαφής και συνεργασίας.

Η ΕΟΚ έβαλε σε νέα τάξη της σχέσεις της με το NBA, καθώς οι αντιπρόεδροι του αμερικανικού οργανισμού βρέθηκαν στα γραφεία της και συναντήθηκαν με τους Λιόλιο, Ρεντζιά και Σβερκούνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Την έναρξη μιας νέας εποχής σχέσεων και συνεργασίας, μεταξύ της Ελληνικής ομοσπονδίας και του ΝΒΑ σηματοδότησε η σημερινή ημέρα. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων και πρεσβευτής του ελληνικού μπάσκετ στο εξωτερικό Ευθύμης Ρεντζιάς και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΟΚ, Ντίνος Σβερκούνος, υποδέχθηκαν στα γραφεία της ομοσπονδίας τους αντιπρόεδρους του ΝΒΑ, Χεσούς Μπουένο (Vice President NBA EME and MD NBA Spain) και Γιώργο Αϊβαζόγλου (Vice President, Head of Fan Engagement &DTC) και είχαν την πρώτη επαφή για να θέσουν το αρχικό πλάνο κοινών δράσεων και συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος δήλωσε:

«Η θεμελίωση μιας στενής σχέσης και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον τεράστιο οργανισμό του ΝΒΑ είναι μια σημαντική προτεραιότητα της διοίκησης της ΕΟΚ. Οι προοπτικές που υπάρχουν θα έλεγα ότι είναι ανεξάντλητες και πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε να έρθουμε κοντά. Τόσο να πάμε εμείς προς το ΝΒΑ, αλλά εξίσου και να έρθει το ΝΒΑ προς την Ελλάδα. Η εξωστρέφεια που εξ αρχής ήταν αδιαπραγμάτευτη για εμάς και αφορά όλους τους φορείς του μπάσκετ, εξυπακούεται ότι περιλαμβάνει σε περίοπτη κιόλας θέση το ΝΒΑ.

Σήμερα μπήκαν οι βάσεις αυτής της συνεργασίας και έγινε κατανοητό εκατέρωθεν ότι υπάρχει πραγματική διάθεση, υπάρχει σχέδιο και επιθυμία να κάνουμε από κοινού πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Η πρόθεση είναι σύντομα να αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα, όμως το βέβαιο είναι ότι άρχισε μια εποχή συνεργασίας μεταξύ μας».

Ο Χεσούς Μπουένο αφού έδειξε την… προτίμησή του στο τρόπαιο του 1987 μεταξύ των πολλών που είδε στην τροπαιοθήκη της ΕΟΚ, σχολίασε για τη σημερινή συνάντηση:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρεθήκαμε εδώ για να γνωριστούμε με τον πρόεδρο και να θέσουμε επί τάπητος τους βασικούς άξονες μιας συνεργασίας. Εμείς σαν οργανισμός θέλουμε να πάμε το παιχνίδι παντού. Θέλουμε να δούμε πώς το φιλόδοξο πλάνο της ελληνικής ομοσπονδίας μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις και τι ρόλος μπορεί να υπάρξει από εμάς για να βοηθήσουμε να γίνουν μεγαλύτερα πράγματα στην Ελλάδα.

Ήταν ένα πολύ καλό μίτινγκ, φάνηκε ότι υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ μας και δημιουργήθηκαν προσδοκίες, ώστε στις επόμενες συναντήσεις να δούμε πιο αναλυτικά τι πράγματα μπορούμε να κάνουμε από κοινού. Ακόμα είναι πρόωρο να πούμε συγκεκριμένα σχέδια, αλλά σίγουρα έχουμε πράγματα να οργανώσουμε μαζί με τον πρόεδρο. Η Ελλάδα εκτός από μπασκετική χώρα είναι και δύο ενεργούς πρωταθλητές του ΝΒΑ, με τον Γιάννη να είναι ένας σταρ και να έχει και έντονη κοινωνική δράση και να οδηγεί παιδιά προς το άθλημα. Νομίζω λοιπόν, ότι υπάρχουν όλα τα συστατικά για να δουλέψουμε μαζί με την ελληνική ομοσπονδία για σπουδαία πράγματα».

Ο Γιώργος Αϊβαζόγλου επισήμανε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από αυτά που ακούσαμε από τον κύριο Λιόλιο και περιμένουμε πως και πως να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους της ΕΟΚ, να βάλουμε κάτω τα σχέδιά μας και να δούμε πώς θα δουλέψουμε από κοινού και θα έρθουμε πιο κοντά. Είναι δεδομένο ότι πλέον θα βρισκόμαστε σε στενή επαφή και θα δείτε σύντομα το ΝΒΑ να αρχίσει να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, έναν σταρ, πρωταθλητή και MVP. Αυτό που έγινε σαφές σήμερα είναι ότι υπάρχει η διάθεση και πλέον πρέπει να δούμε το πλάνο, το σχέδιο, το εμπορικό κομμάτι και να δουλέψουμε μαζί, αφού διαπιστώσουμε πως όλα αυτά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς είπε:

«Το κομμάτι της επαφής με το ΝΒΑ ήταν ανενεργό, ενώ υπάρχει μεγάλο πεδίο συνεργασίας και μπορούν να γίνουν μεγάλα πράγματα. Σήμερα μπορώ να πω ότι αρχίζει μια νέα εποχή, για τη χώρα, που όλοι ξέρουν ότι έχει στις τάξεις της έναν από τους μεγαλύτερους σταρ του ΝΒΑ και τον μεγαλύτερο οργανισμό του αθλήματος παγκοσμίως. Μόνο οφέλη μπορούμε να περιμένουμε και για τις δύο πλευρές, όταν υλοποιηθεί το κοινό πλάνο που τέθηκε επί τάπητος και οι Έλληνες φίλαθλοι μπορούν να περιμένουν στο κοντινό μέλλον ωραίες ενέργειες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα