back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το 1ο Φεστιβάλ «Strong me» στο Σεράφειο

Διαβάστε επίσης

21 φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την ενημέρωση, την αφύπνιση και την κινητοποίηση απέναντι στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών συμμετέχοντας στο 1ο Φεστιβάλ «Strong me», που θα πραγματοποιηθεί 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 από τις 11.00 πμ – 9.00 μμ, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. 

Με σύνθημα «Κάνε το φόβο σου δύναμη» θα διεξαχθούν ομιλίες, σεμινάρια και workshop, από τους συμμετέχοντες φορείς ενώ την Κυριακή 10/10, στις 20.30 έχει προγραμματιστεί συναυλία με τις: Τζώρτζια Κεφαλά, Πέννυ Μπαλτατζή, Ασπασία Θεοφίλου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ένα διήμερο, που μαζί με ανθρώπους του Πολιτισμού, των Τεχνών και του Αθλητισμού θα μετατρέψουμε τον φόβο σε κινητήριο δύναμη, τονίζουν οι διοργανωτές.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ), του Δήμου Αθηναίων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

  • Σάββατο 9/10 , 20.00
    Τελετή Έναρξης Φεστιβάλ
  • Κυριακή 10/10, 20.30
    Συναυλία με τις: Τζώρτζια Κεφαλά, Πέννυ Μπαλτατζή, Ασπασία Θεοφίλου
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ για όλο το διήμερο περιλαμβάνει:
  • Ανοιχτές Ομιλίες με το κοινό και Διαδραστικά Εργαστήρια
  • Αθλητικές Δραστηριότητες (Kangoo jumps – Pilates)
  • Έκθεση Τεχνών με τη συμμετοχή των: Καίτη Αναστασάκη -Κεραμίστρια, Selin – Εικαστικός, Έφη Πολίτη Ψωινού– Εικαστικός, Νίκη Ρουμπάνη Εικαστικός – Προεδρος Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης και Χειροποίητες Κούκλες Γυναικών που «έσπασαν» τον κύκλο της κακοποίησης από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης
Και για τους μικρούς επισκέπτες
  • Baby zumba
  • Παιδικό εργαστήρι «Το Σπίτι των Ελεύθερων Συναισθημάτων»

Το Σάββατο 9/10, στις 18.45-19.45, το Κέντρο Διοτίμα προσκαλεί τους Αθηναίους, στη συζήτηση «20 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη γυναικοκτονία: Μια συζήτηση με το κοινό». Η υπεύθυνη Συνηγορίας του Κέντρου Διοτίμα, Άννα Βουγιούκα, και η συντονίστρια των Νομικών Υπηρεσιών, Μαρία Αποστολάκη, θα κάνουν έναν ανοιχτό διάλογο με το κοινό για την πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα