back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Α. Θεοφίλου για το 1ο Φεστιβάλ “Strong Me”: 21 φορείς ενώνονται όχι μόνο στη μάχη για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και των παιδιών

Διαβάστε επίσης

21ς φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την ενημέρωση, την αφύπνιση και την κινητοποίηση απέναντι στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών συμμετέχοντας στο 1ο Φεστιβάλ «Strong me», που θα πραγματοποιηθεί 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 από τις 11.00 πμ – 9.00 μμ, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. 

Με σύνθημα “Κάνε το φόβο σου δύναμη” θα διεξαχθούν ομιλίες, σεμινάρια και workshop, από τους συμμετέχοντες φορείς ενώ την Κυριακή 10/10, στις 20.30 έχει προγραμματιστεί συναυλία με τις: Τζώρτζια Κεφαλά, Πέννυ Μπαλτατζή, Ασπασία Θεοφίλου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

H ερμηνεύτρια και εκ των πρωταγωνιστών της πολλά υποσχόμενης προσπάθειας, Ασπασία Θεοφίλου, μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στις Ελεονώρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου: 

«21ς φορείς ενώνονται για πρώτη φορά με έργο και προσφορά, όχι μόνο στη μάχη για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και των παιδιών. Η καταπολέμηση της βίας αποτελεί ένα θέμα με πολλές προεκτάσεις και για αυτό απαιτείται μια συμμαχία πολύπλευρη και ολιστική. Παράλληλα πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά και να χτίσουμε υγιείς σχέσεις που είναι το κλειδί για να εξαλείψουμε τη βία» τόνισε.

Αναφερόμενη στο φεστιβάλ- εκδήλωση η κ. Θεοφίλου είπε ότι θα υπάρχουν περίπτερα των φορέων που θα ενημερώνουν και θα δίνουν πληροφορίες για τα βήματα που απαιτούνται για να απευθυνθούμε είτε είμαστε μάρτυρες σε περιστατικό, είτε είμαστε θύματα.

«Παράλληλα θα υπάρχουν δράσεις που θα μπορούν να έρθουν οικογένειες, οι γονείς με τα παιδιά τους και να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες ενώ για τους μικρούς φίλους θα υπάρχει παιδικό εργαστήριο “το σπίτι των ελεύθερων συναισθημάτων”, ένα διαδραστικό εργαστήρι με αναφορά στο πως αντιμετωπίζεται η βία και στο πως εκφραζόμαστε. Θα υπάρχει έκθεση εικαστικών όπου θα εκθέσουν τα έργα τους και γυναίκες που έσπασαν τον κύκλο της κακοποίησης. Θα υπάρξουν επίσης διαδραστικές ομιλίες με απαντήσεις σε ερωτήσεις του κοινού με ομιλήτριες και γυναίκες που έσπασαν τον κύκλο της βίας όπως η Ζέτα Δούκα και η Σοφία Μπεκατώρου. Τέλος την Κυριακή στις 20:30 θα υπάρξει συναυλία με τις: Μπέτυ Μπογιατζή, Τζώρτζιας Κεφαλά και τη δική μου συμμετοχή»

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα