back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αισιόδοξο δηλώνει το Ιράν αν οι ΗΠΑ επιστρέψουν στις δεσμεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Διαβάστε επίσης

Η Τεχεράνη εμφανίζεται αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των προσεχών διαπραγματεύσεων με τις μεγάλες δυνάμεις στη Βιένη όσον αφορά το πυρηνικό της πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα από τη Βηρυτό ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέιν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

“Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε σήματα από την άλλη πλευρά, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, που να αναφέρουν ότι είναι αποφασισμένες να επανέλθουν πλήρως στις δεσμεύσεις τους”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Αξιολογούμε τη συμπεριφορά των ΗΠΑ. Αν αντανακλά πλήρη επιστροφή στις δεσμεύσεις τους, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις της Βιένης”, υπογράμμισε.

“Θα επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις της Βιένης. Πλησιάζουμε στο τελικό συμπέρασμα μέσα στη νέα (ιρανική) κυβέρνηση. Είναι πολύ σημαντικό για τη νέα κυβέρνηση τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του ιρανικού λαού να εξασφαλίζονται πλήρως στις διαπραγματεύσεις. Δεν θα χάσουμε τον χρόνο μας κάνοντας διαπραγματεύσεις”, δήλωσε.

Όσον αφορά τον Λίβανο, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας υπογράμμισε: “Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους συνεργασία με την κυβέρνηση του Λιβάνου, ώστε η χώρα αυτή να ξεπεράσει την οικονομική της κρίση”.

“Είμαστε έτοιμοι να κατασκευάσουμε δύο σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής χωρητικότητας 2.000 μεγαβάτ. Κάθε φορά που η κυβέρνηση του Λιβάνου θα μας το ζητά, θα στέλνουμε καύσιμα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των διμερών σχέσεων”, εξήγησε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

Ο Λίβανος, ο οποίος έχει βυθιστεί στη χειρότερη οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση στην ιστορία του, δυσκολεύεται πολύ να κάνει εισαγωγές βασικών προϊόντων, κυρίως καυσίμων, με τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος να διαρκούν και 24 ώρες το 24ωρο. Η Χεζμπολάχ, το φιλοϊρανικό σιιιτικό κίνημα, μετέφερε πρόσφατα ιρανικό πετρέλαιο στον Λίβανο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα