back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣτΕ: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση των αιτήσεων ΠΟΕΔΗΝ / ΕΜΑΚ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Τους επόμενους μήνες η απόφαση

Διαβάστε επίσης

Oλοκληρώθηκε η συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας των αιτήσεων της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΜΑΚ με τις οποίες αντιτάσσονται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχούς (self-test) για τον κορονοϊό.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που επιβάλλουν τον εμβολιασμό και τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχούς (self-test) για τον κορονοϊό, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι συνήγοροι των Σωματείων επικαλέστηκαν την παραβίαση συγκεκριμένων συνταγματικών διατάξεων με τους πληρεξούσιους δικηγόρους των δημοσίων νοσοκομείων να επικεντρώνονται στο γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι τίθενται εκτός υπηρεσίας για απροσδιόριστο χρόνο, στερούμενη τους μισθούς τους, την ασφάλεια και χάνοντας μέρος των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων. Όπως τόνισαν η άμεση αποπομπή τους από την εργασία τους, χωρίς να τους παρέχεται έστω ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, ισοδυναμεί με παραβίαση του Συντάγματος που προστατεύει το δικαίωμα στην εργασία και καθιερώνει την ισότητα των πολιτών και το δικαίωμα της προηγούμενης ακροάσεως.

Κατά την ανάπτυξη των επιχειρημάτων τους μάλιστα υποστήριξαν ότι ασκήθηκε ψυχολογική βία προκειμένου να εμβολιαστούν και ότι η Πολιτεία δεν αναφέρει τον αριθμό των θανάτων από covid – 19, των ατόμων τα οποία έχουν εμβολιαστεί.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του ελληνικού δημοσίου προέταξαν την προστασία της δημόσια υγεία επικαλούμενοι και τη νομολογία του του ΣτΕ.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα