back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Τα μάτια της πόλης» του Θανάση Χουλιαρά στην Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Ο Αθήνα 9.84 με χαρά υποδέχθηκε και φιλοξένησε χθες, στον προαύλιο χώρο του, μια συζήτηση για την street art, με αφορμή το βιβλίο του Θανάση Χουλιαρά, “Τα μάτια της πόλης”.

Όπως εύστοχα αποσαφηνίζει ο υπότιτλος του βιβλίου (εκδόσεις ΕΝΤΥΠΟΙΣ) πρόκειται για “Μια συνολική θεώρηση της street art” αλλά και για μια ειδική θεώρηση “της περίπτωσης της Αθήνας”.

Ο χώρος της Τεχνόπολης είναι εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας από αυτά που μιλούν για το πολιτισμικό υπόβαθρο, την ανάπτυξη και την ιστορική δυναμική της.

Οι απόψεις που ακούστηκαν και η επιστημονική σκέψη που κατατέθηκε πλούτισαν τη συζήτηση για την υποφωτισμένη στη χώρα μας street art, και του ρόλους της στις ζωές των ανθρώπων. H ακαδημαϊκή τεκμηρίωση και οι ερωτήσεις που τέθηκαν γύρω από το αισθητικό και κοινωνικό φαινόμενο της street art, την εξεγερτική της φύση, την διαφορά από τα graffiti, άνοιξαν τη συζήτηση με το κοινό, η οποία ολοκληρώθηκε στα πηγαδάκια και τις παρέες που παρέμειναν στο χώρο αρκετή ώρα μετά το τυπικό τέλος, για κρασί και κουβέντα.

Εκτός από τον συγγραφέα Θανάση Χουλιαρά συμμετείχαν στην εκδήλωση η απερχόμενη πρόεδρος του Αθήνα 9.84, Νίκη Αραμπατζή, η επίκουρη καθηγήτρια τμ. Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΕΚΠΑ, Ευαγγελία Διαμαντοπούλου, ο ιδρυτής του ελculture, Νίκος Βερβερίδης, ο μουσικός, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός, Βαγγέλης «Dj Rico» Σερίφης, και ο εκδότης του ΕΝΤΥΠΟΙΣ, Γιάννης Κρανιάς.

Τη συζήτηση συντόνισε η επικεφαλής του πολιτιστικού ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84 Ελεωνόρα Ορφανίδου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα