back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κάλυψε τον ετήσιο στόχο ν+3 από τον Αύγουστο – Στο 69,71% η απορρόφηση κονδυλίων

Διαβάστε επίσης

Απόλυτα συνεπές με τον κανόνα ν+3 της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεικνύεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς μέσα στο πρώτο 8μηνο του έτους έχει ήδη καλύψει τον συγκεκριμένο στόχο για το 2021, ανεβάζοντας την απορρόφηση των κονδυλίων από το Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) στο 69,17%.

Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, «πρώτος στόχος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας διεθνώς. Με αρκετό κόπο και με πιστή εφαρμογή της πολιτικής μας καταφέραμε όχι απλώς να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας, αλλά και να αποδείξουμε ότι πλέον υπάρχει κράτος που λειτουργεί και ανταποκρίνεται», για να συμπληρώσει: «Σε αυτήν τη λογική κινούμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πετύχαμε να ικανοποιήσουμε έγκαιρα , από τον όγδοο μάλιστα μήνα, τον ετήσιο στόχο του ν+3 στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων».

Ο κ. Λιβανός υπογράμμισε: «Πρόκειται για μια επιτυχία της χώρας μας, από την οποία επωφελούνται όλοι και κυρίως οι Έλληνες αγρότες. Και για την επιτυχία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω δημοσίως τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» ενώ, «το αποτέλεσμα δείχνει ότι όταν εργαζόμαστε μεθοδικά και με σχέδιο, μπορούμε να ικανοποιήσουμε κάθε στόχο, όσο δύσκολος και αν είναι. Μέσα από την πολιτική μας θέλουμε να ξαναδώσουμε στον πρωτογενή τομέα τη θέση που του αξίζει στη συλλογική προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας και να κάνουμε το αγροτικό επάγγελμα ελκυστικό, προσοδοφόρο και άρα συνειδητή επιλογή σύγχρονης επιχειρηματικότητας για τους νέους μας και όχι έσχατη λύση επιβίωσης. Και στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η έγκαιρη απορρόφηση και η σωστή χρήση των ευρωπαϊκών πόρων, κάτι το οποίο κάνουμε με προσοχή, ταχύτητα, διαφάνεια και επιμέλεια».

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το τελευταίο διάστημα η χώρα μας παρουσιάζει άνοδο στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων κάτι που δείχνει και η κάλυψη του ετήσιου στόχου από τον Αύγουστο.

Το συνολικό ύψος πληρωμών από την αρχή του έτους ανέρχεται σε 261.947.387 ευρώ (Δ.Δ.,) ήτοι 205.590.668 ευρώ (Κ.Σ.) , εκ των οποίων το ποσό των 30.491.053 ευρώ (Δ.Δ.) καταβλήθηκε στους δικαιούχους του Προγράμματος εντός του Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα