back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή Πόλη: Πάρκο και μόνο πάρκο το κτήμα Δρακόπουλου

Διαβάστε επίσης

Νέα συνάντηση πραγματοποίησαν το πρωί, στο κτήμα Δρακόπουλου, κάτοικοι και μέλη συλλόγων και φορέων της περιοχής, με αίτημα τη διάσωση του χώρου και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του. Στο πλευρό τους και σήμερα βρέθηκαν ο Νάσος Ηλιόπουλος και άλλα μέλη της Ανοιχτής Πόλης.

Συντονίζουμε τις δράσεις μας για το Κτήμα Δρακόπουλου: Πάρκο και μόνο πάρκο

Κάτοικοι, σύλλογοι και φορείς των Πατησίων συναντηθήκαμε και σήμερα Κυριακή, σε πείσμα της βροχής, για το συντονισμό της δράσης μας για τη διάσωση του Κτήματος Δρακόπουλου και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του.

Η Ανοιχτή Πόλη ήταν εκεί, με τον επικεφαλής της Νάσο Ηλιόπουλο και δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της. Η κατάθεση του ψηφίσματος της προηγούμενης συνάντησής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι ασαφείς αναφορές της δημοτικής αρχής σε συνεννόηση με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάσουμε.

Επιβεβαιώσαμε το αίτημά μας για απαλλοτρίωση του χώρου, αποκατάσταση των ιστορικών κτιρίων του (όσων απομένουν) και απόδοσή του στους κατοίκους ως ενιαίου ελεύθερου πάρκου υψηλού πρασίνου, χώρου αναψυχής και πολιτισμού. Συμφωνήσαμε ότι θα είμαστε παρόντες και παρούσες στο Κτήμα Δρακόπουλου, με δράσεις που θα επικυρώνουν στην πράξη τον ελεύθερο και δημόσιο χαρακτήρα του.

Η Ανοιχτή Πόλη θα είναι κοντά στους κατοίκους, στις δράσεις που θα επιλέξουν για να υπερασπιστούν το Κτήμα Δρακόπουλου απέναντι στην εγκατάλειψη και στην οικοδόμηση. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα επαναφέρουμε το ζήτημα του Κτήματος και θα ζητήσουμε από τη δημοτική αρχή να τοποθετηθεί ξεκάθαρα ως προς το μέλλον του χώρου.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα