back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νεοφασιστικές οργανώσεις στις διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών στην Ιταλία

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, στις χθεσινές συγκρούσεις με μέλη νεοφασιστικών οργανώσεων και βίαιους αντιεμβολιαστές στην ιταλική πρωτεύουσα τραυματίσθηκαν 38 αστυνομικοί και καραμπινιέροι.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δώδεκα συλλήψεις. Στους συλληφθέντες, σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, συμπεριλαμβάνονται ο Λουίτζι Αρόνικα, πρώην μέλος της φασιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Nuclei Armati rivoluzionari (Ένοπλοι, επαναστατικοί πυρήνες) και οι Ρομπέρτο Φιόρε με τον Τζουλιάνο Καστελίνο. Πρόκειται, αντίστοιχα, για τον ιδρυτή και τον επικεφαλής στην περιοχή της Ρώμης του νεοφασιστικού, εξωκοινοβουλευτικού κόμματος Forza Nuova (Νέα Δύναμη).

Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε στην εξακρίβωση στοιχείων 600 ατόμων. Σήμερα, δε, η Νέα Δύναμη χρησιμοποίησε και πάλι άκρως απειλητικούς τόνους: μέσω διαδικτύου έκανε γνωστό ότι «ο λαός αποφάσισε να ανεβάσει το επίπεδο της αντιπαράθεσης».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και η κυβέρνησή του, πάντως, κατέστησαν σαφές ότι το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου» πρόκειται να μπει κανονικά σε ισχύ από την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου.

Τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά η φύλαξη «ευαίσθητων στόχων», οι οποίοι μπορεί να είναι υπουργεία, γραφεία πολιτικών κομμάτων και συνδικάτων, αλλά και ιδιωτικές κατοικίες δημοσίων προσώπων, για να αποφευχθεί κάθε είδος βίαιης επίθεσης ή σύγκρουσης.

Το δε ιταλικό κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με συλλογή υπογραφών, για την οριστική διάλυση κάθε είδους οργάνωσης (κομματικής ή άλλους είδους), η οποία σχετίζεται με την φασιστική ιδεολογία.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η ύπαρξη πολιτικών δυνάμεων που να εμπνέονται από τον φασισμό απαγορεύεται ήδη από το ίδιο το ιταλικό Σύνταγμα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα