back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Σκρέκας: Κινητοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός για τη Β. Εύβοια

Διαβάστε επίσης

«Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, μόλις 2-3 εβδομάδων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, είχαν απομακρυνθεί όλοι οι επικίνδυνοι καμένοι κορμοί», ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί καθυστερημένης αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού.

Ο κ. Σκρέκας, έκανε λόγο για άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των επικίνδυνων κορμών, ενημερώνοντας παράλληλα, ότι έως τώρα έχουν κατασκευαστεί 24.000 μέτρα κορμοδέμματα, 1.000 μέτρα κλαδοπλέγματα, 2.000 μέτρα σανιδότοιχοι και 700 μέτρα κορμοφράγματα. «Και συνεχίζουμε», συμπλήρωσε ο υπουργός, λέγοντας ότι 700 δασεργάτες που ανήκουν σε 16 δασικούς συνεταιρισμούς εργάζονται ανελλιπώς και με τη βοήθεια την αμέριστη στήριξη των δασικών υπηρεσιών και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Δεν είναι για να πανηγυρίζει κάποιος για αυτά, ο αγώνας συνεχίζεται πιο έντονος», τόνισε ο κ. Σκρέκας,σημειώνοντας ότι « δεν σταματά η προσπάθεια μέχρι να προστατεύσουμε, να κατασκευάσουμε και το τελευταίο μέτρο κορμοδέματος, κλαδοπλέγματος».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα