back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ρωσία: Ο Ναβάλνι συνεχάρη τον δημοσιογράφο Μουράτοφ για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης

Διαβάστε επίσης

Ο πολιτικός κρατούμενος και επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι συνεχάρη τον Ρώσο δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας Novaya Gazeta, Ντμίτρι Μουράτοφ για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης με το οποίο τιμήθηκε. Ο Ναβάλνι θεωρεί ότι το βραβείο του άξιζε και το ότι η βράβευση του συνέπεσε με την 15η επέτειο της δολοφονίας της δημοσιογράφου της Novaya Gazeta Άννα Πολιτκόφκσαγια είναι συμβολική.

«Με όλη μου την ψυχή συγχαίρω τον Ντμίτρι Μουράτοφ και την Novaya Gazeta για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Είναι ένα βραβείο που του άξιζε και ο συμβολισμός της ημερομηνίας είναι εύλογος», έγραψε ο Ναβάλνι στην ανάρτηση του στο Twitter στην οποία επισημαίνει: «Παραμονή (της βράβευσης-σ.σ) ήταν η 15η επέτειος της δημοσιογράφου Άννα Πολιτκόφκσκαγια (δυστυχώς δεν είναι ο μοναδικός δημοσιογράφος της Novaya Gazeta που δολοφονήθηκε), και αυτό μας θυμίζει, ποιο υψηλό τίμημα αναγκάζονται να πληρώσουν εκείνοι που αρνούνται να υπηρετήσουν την εξουσία».

Ο Ναβάλνι συνεχάρη και την Φιλιππινέζα δημοσιογράφο Μαρία Ρέσα που τιμήθηκε επίσης με το Νόμπελ Ειρήνης.

Αναφερόμενος στην βράβευση των δύο δημοσιογράφων από δύο διαφορετικές χώρες ο Ναβάλνι έγραψε: «Αυτές είναι τόσο διαφορετικές χώρες, αλλά οι ελίτ που κυβερνούν μοιάζουν και ιδιαίτερα στο ότι διαρκώς ψεύδονται και στο ότι μισούν εκείνους που αποκαλύπτουν τα ψέματα τους».

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η επιτροπή των Βραβείων Νόμπελ ξεχώρισε τους δημοσιογράφους που δεν φοβούνται να λένε την αλήθεια.

Ο ίδιος ο Ντμίτρι Μουράτοφ είχε δηλώσει ότι αν ήταν μέλος της επιτροπής των βραβείων Νόμπελ θα απένειμε το βραβείο στον Ναβάλνι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα