back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: «Καθολική συμμετοχή» στην απεργία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και στα συλλαλητήρια

Διαβάστε επίσης

Για «καθολική συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των Δημοσίων Υπαλλήλων» στην απεργία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και στα συλλαλητήρια κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ με αφορμή τις συγκεντρώσεις της Δευτέρας σε πολλές πόλεις της χώρας ενάντια στην αξιολόγηση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ανώτατου τριτοβάθμιου συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων κάνει λόγο για ποσοστό συμμετοχής άνω του 70%.

Την ίδια ώρα τοπικές ενώσεις δασκάλων και καθηγητών ζητούν συνέχιση της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση και νέες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια, ώστε «να καταργηθεί στην πράξη ο νόμος Κεραμέως» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Τα διοικητικά συμβούλια της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και της ΟΛΜΕ βρίσκονται σε συνεννόηση προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους και να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους με δεδομένες τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν κρίνει παράνομες τις απεργίες αλλά και με «όπλο» τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο συλλαλητήριο της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως τονίζει και η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της, «οι εκπαιδευτικοί έδωσαν τη δική τους απάντηση στην αντιεκπαιδευτική και αυταρχική πολιτική της Κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας, με τη μαζική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας» και επισημαίνει ότι «η συγκέντρωση και η πορεία στην Αθήνα, που ξεκίνησε από το Εφετείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και έφτασε ως το Σύνταγμα, όπου και ενώθηκε με την πορεία των φοιτητών, ήταν από τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων».

Από την άλλη η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω και εμμένει στις απόψεις της περί της αξιολόγησης και της ανάγκης να «μπουν επιτελους τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί σε διαδικασία και λογική αξιολόγησης των ίδιων και του εκπαιδευτικού έργου όπως γίνεται σε σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου». «Αν υπάρχει ένα μήνυμα είναι ότι 6.100 σχολικές μονάδες έχουν προχωρήσει ήδη στην αξιολόγηση, παρά τις προσπάθειες ορισμένων να δυναμιτίσουν την κίνηση αυτή», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή το μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα