back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θ. Ζαούτης: Οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στα παιδιά ξεπερνούν τη νόσο, πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τον εμβολιασμό τους

Διαβάστε επίσης

«Η επιδημιολογική εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα επιβεβαιώνει το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων εκεί που έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το πιο αποτελεσματικό όπλο είναι ο εμβολιασμός και πλέον δεν είναι κάτι νέο, με την έννοια ότι είναι ένα εμβόλιο που έχει δοκιμαστεί σε δισεκατομμύρια ανθρώπους στο κόσμο».

Για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ο κ. Ζαούτης είπε πως «σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Pfizer– σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης στην οποία προχώρησε- το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό χωρίς νέες παρενέργειες. Μόλις λάβει έγκριση θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τον εμβολιασμό τους» τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στις συνολικότερες αρνητικές συνέπειες του κορωνοϊού στα παιδιά, που ξεπερνούν, όπως είπε, τη νόσο.

«Με το κλείσιμο των σχολείων αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα, το άγχος και η κατάθλιψη» Επίσης τόνισε πως το «10% των παιδιών θα έχουν το σύνδρομο του long covid»  Υπογράμμισε μάλιστα πως «πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι αλλάζει ακόμη και το προσδόκιμο ζωής των παιδιών από τις συνέπειες της πανδημίας».

Ο κ. Ζαούτης έκανε λόγο και για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης καθώς αναμένεται αύξηση των αναπνευστικών ιών: «Μπαίνουμε ήδη σε αυτή την περίοδο αναμένοντας έξαρση τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο» επεσήμανε προσθέτοντας πως «πέρυσι δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον covid».

Τέλος αναφορικά με τις παρελάσεις δήλωσε ότι αυτό εξαρτάται από την επιδημιολογική εικόνα. «Η επιδημιολογική εικόνα είναι αυτή που θα κρίνει την απόφαση της Επιτροπής για τις παρελάσεις. Με τα σημερινά δεδομένα είμαστε στη δήλωση του υπουργού, του κ. Βορίδη για την πραγματοποίηση τους, αλλά επειδή πρόκειται για δυναμική και μεταβαλλόμενη κατάσταση θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα