back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λέκκας: Τεράστια η έκταση των καμένων για να μειωθεί ο πλημμυρικός κίνδυνος

Διαβάστε επίσης

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις περιοχές που επλήγησαν το καλοκαίρι από τις πυρκαγιές κρούει μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου,  ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο ΕΚΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι η καμένη έκταση είναι τεράστια για να μπορέσουμε μειώσουμε τον πλημμυρικό κίνδυνο.

Ωστόσο -όπως είπε- μπορούμε να προφυλάξουμε τις περιοχές υψηλού κινδύνου σε πρώτη φάση και μετά από ένα χρονικό διάστημα, να συνεχιστούν οι γενικότερες δράσεις για τη μείωση του κίνδυνου σε όλη την περιοχή που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές.

Μάλιστα, ο κ. Λέκκας προέτρεψε τους πολίτες -ειδικά στα μέρη υψηλού κίνδυνου- να τηρούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

«Ειδικά στα μέρη υψηλού κίνδυνου πρέπει να τηρούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις, κυρίως σε περιοχές που είναι κοντά σε κοίτες ποταμών. Δε χρειάζεται να εκτιθέμεθα στον κίνδυνο και τηρώντας τις οδηγίες, είμαστε καλυμμένοι στις περισσότερες περιπτώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα