back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μ. Κατρίνης: Η κ. Γεννηματά παραμένει θεματοφύλακας της ενότητας, δίνει ένα μάθημα ζωής σε όλους μας

Διαβάστε επίσης

«Η δύναμη και το κουράγιο της Φώφης Γεννηματά αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την περιπέτειά της, δίνει σε όλους μας ένα μάθημα εξανθρωπισμού της πολιτικής και παράλληλα ελπίδα και στους πολίτες οι οποίοι παλεύουν καθημερινά απέναντι στις δυσκολίες της ζωής και της υγείας τους», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Πρόσθεσε ότι συνεχίζεται αδιάκοπα η συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και των απλών πολιτών προς το πρόσωπό της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

«Υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα στήριξης και συμπαράστασης. Η κ. Γεννηματά είναι μαχήτρια και θα βγει νικήτρια και αυτή τη φορά. Η στάση της δίνει και σε εμάς τους νεότερους πολιτικούς ένα μάθημα ζωής».

Όπως είπε, τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η ξαφνική υποτροπή που παρουσίασε η υγεία της κ. Γεννηματά επισκιάζουν -όπως είναι αναμενόμενο- τις εσωκομματικές διεργασίες για την ανάδειξη προέδρου, ωστόσο, οι εσωκομματικές κάλπες θα στηθούν κανονικά στις 5 Δεκεμβρίου και – εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος- στις 12 Δεκεμβρίου.

«Ορθώς οι υποψήφιοι ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Όλοι μας είμαστε ακόμα επηρεασμένοι από την αιφνίδια εξέλιξη με την περιπέτεια υγείας της προέδρου και αυτό απασχολεί αυτή τη στιγμή το σύνολο του ΚΙΝΑΛ. Υπάρχει μια απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που μιλά για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και ημερομηνίες.

Δε γνωρίζω εάν υπάρχει ενδιαφέρον για άλλη υποψηφιότητα ειδικά τη συγκεκριμένη συγκυρία, ωστόσο, υποθέτω πως αν υπάρξει , η Επιτροπή και οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα δώσουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να συλλεγούν οι απαιτούμενες υπογραφές».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει αγωνία για το μέλλον του χώρου και τη συμμετοχή στη διαδικασία που αποτελεί ένα στοίχημα για όλους.

«Η κ. Γεννηματά παραμένει θεματοφύλακας της ενότητας και έδωσε η ίδια τον τόνο στη δήλωσή της».

Σχετικά με την εκδήλωση φυγόκεντρων τάσεων στο ΚΙΝΑΛ, τόνισε: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Όλοι έχουν αίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης, της αξίας τους εγχειρήματος για την εκλογή ηγεσίας αλλά και την ανάγκη για όσο το δυνατόν πιο ισχυρή παρουσία του ΚΙΝΑΛ στο πολιτικό σκηνικό. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την ιστορία. Προφανώς τα πρόσωπα παίζουν καθοριστικό ρόλο αλλά για να επαναπατρίσουμε τους ψηφοφόρους που μας στήριζαν τα προηγούμενα χρόνια και για διάφορους λόγους έφυγαν, θα πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο η πολιτική. Οι πολιτικές επιλογές που θα κάνουμε είναι αυτές που θα συγκινήσουν τον κόσμο».

Τέλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κινήματος ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει την πρόταση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διαφάνεια που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα