back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπαράζ ανατιμήσεων στα προϊόντα αρτοποιείου-Έως και 60% αυξήθηκε η τιμή του κουλουριού Θεσσαλονίκης

Διαβάστε επίσης

Νέο σοκ για τους καταναλωτές καθώς τις τελευταίες ημέρες έρχονται αντιμέτωποι με αυξήσεις έως και 60% στην τιμή του κουλουριού τύπου Θεσσαλονίκης, εκτοξεύτηκε έως και 80 λεπτά του ευρώ.

Ακόμη και το κουλούρι που διαθέτουν τα σημεία πώλησης (κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες κ.λπ.), των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, ημερήσιων και νυχτερινών) ακρίβυνε κατά 20% δηλαδή κατά 10 λεπτά του ευρώ φθάνοντας στα 0,50 ευρώ.

Την ίδια ώρα, στην τιμή του ψωμιού έχουν περάσει αυξήσεις 10-28%, ενώ όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα οι καταναλωτές θα δουν νέο κύμα ανατιμήσεων λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης του κόστους της ενέργειας και των πρώτων υλών.

Πλέον το χωριάτικο ψωμί των 350 γραμμαρίων έχει φτάσει να πωλείται από 0,90 έως 1 ευρώ, ενώ στην περιφέρεια και ειδικά σε τουριστικές περιοχές οι τιμές έχουν φτάσει και το 1,20 ευρώ.

Άνοδος τιμών παρατηρείται και στις τυρόπιτες, τα κρουασάν, στα ψωμάκια για σάντουιτς και άλλα παρόμοια αρτοσκευάσματα.

Από την πλευρά τους οι αρτοποιοί υποστηρίζουν ότι συμμερίζονται απολύτως τις έντονες αντιδράσεις των καταναλωτών στις ανατιμήσεις και εύχονται να μην χρειαστεί να αυξήσουν κι άλλο τις τιμές, καθώς, πέραν των άλλων, βλέπουν πως τα νοικοκυριά ήδη ζορίζονται, με αποτέλεσμα ο τζίρος των μαγαζιών τους να καταγράφει απώλειες έως και 20%.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα