back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προβλήματα από τον «Μπάλλο» σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί.

Την ίδια ώρα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κλειστές θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 1.164 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο και κοπές δέντρων. 646 κλήσεις στην Αττική

Προβλήματα στην κυκλοφορία στην Αττική

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης για πολύ ώρα παρέμειναν κλειστές η Λ. Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της Διχάλας, η οδός Σκυλίτση, από το ύψος της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα προς Πειραιά. Επίσης στον Πειραιά η Τζαβέλα, από το ύψος της παλαιάς παραλιακής. Η Κωνσταντινουπόλεως, από το ύψος της οδού Παναγή Τσαλδάρη. Η Κηφισίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού και στο ρεύμα προς Κηφισιά, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού. Η διασταύρωση των οδών Μαρκοπούλου και Ελπίδος, στο Μαρκόπουλο. Στα Γλυκά Νερα και τα δυο ρεύματα της οδού Ολυμπιονικών.

Διακοπή της κυκλοφορίας είχαμε στο Χαλάνδρι, στην οδό Ριζαρίου, στο ρεύμα προς Σπύρου Λούη, στο ύψος της Κηφισίας.

Στη Νέα Χαλκηδόνα, στην οδό Περισσού, από την Αγίων Αναργύρων, στην Κερατέα, στη λεωφόρο Βραυρώνος στο ρεύμα από Μαρκόπουλο προς Βραυρώνα. και ο παράδρομος της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Αποσύρονται στην Αττική οι συρμοί του τραμ λόγω επερχόμενων έντονων καιρικών φαινομένων

Αποσύρονται προληπτικά οι συρμοί της γραμμής του Τραμ κατόπιν ενημέρωσης της ΕΜΥ για επερχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση απο την ΣΤΑΣΥ.

Το πρωί της Παρασκευής οι συρμοί αναμένεται να κινούνται κανονικά, εκτός απροόπτου.

Αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων στην Αττική

Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης αναστέλλονται οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής για αύριο Παρασκευή 15.10, λόγω των αιφνιδίων και έντονων καιρικών φαινομένων. Από την αναστολή εργασιών εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

Διακοπές ρεύματος

Εν τω  μεταξύ, μικρής διάρκειας διακοπές ρεύματος σημειώνονται αυτή την ώρα στο λεκανοπέδιο εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Οι διακοπές καταγράφονται στη χαμηλή τάση κυρίως στο Παγκράτι, τον Βύρωνα και τον Υμηττό. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση βλαβών που προκαλούνται κυρίως από την πτώση κλαδιών.

Ιθάκη: Πλημμύρησε το Βαθύ από την έντονη βροχόπτωση

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει την χώρα μας, χτύπησε με έντονη βροχόπτωση το νησί της Ιθάκης, δημιουργώντας μεγάλα πρoβλήματα στο Βαθύ.

Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε το νησί, μετέτρεψε τους κεντρικούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ πλημμύρισαν κατοικίες, μαγαζιά και αυτοκίνητα.

Η συσσώρευση υδάτων ήταν τόσο μεγάλη, που αναγκάστηκε η δημοτική αρχή, να σπάσει το μουράγιο της παραλιακής, για να πέσει το νερό στη θάλασσα.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Μήνυμα 112 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη το μεσημέρι της Πέμπτης στους κατοίκους της Αττικής με το οποίο ενημερώνονται από την Πολιτική Προστασία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Γίνονται συστάσεις προς τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των Αρχών.

Μήνυμα με οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στάλθηκε από το 112 και στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, στα δύο κόπηκε ο Πόρος Κεφαλονιάς, ποτάμια οι δρόμοι στην Καλαμάτα, χιόνια στη Φλώρινα και στο νομό Τρικάλων. Εκκενώθηκαν προληπτικά τρία χωριά στη βόρεια Εύβοια υπό τον φόβο πλημμυρών στις πυρόπληκτες περιοχές. Συγκεκριμένα, 45 άτομα έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα χωριά Αχλάδι, Κοτσικιά και Αγία Άννα, κι έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία, όπως δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Μαντουδίου – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά που μίλησε στον Αθήνα 984 τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και αύριο το μεσημέρι θα είναι ισχυρότερα και στην Εύβοια. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Αναλυτικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες:
Την Παρασκευή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σύμφωνα με την ΕΜΥ και την Παρασκευή.   Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Nεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με ισχυρές βροχές κατά διαστήματα και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από ανατολικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες, 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς, 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους μέχρι το απόγευμα, στη Θράκη, την
ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5
με 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, γρήγορα όμως στα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στα νότια τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή

Σχετικά βελτιωμένος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα  σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη  προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά από το μεσημέρι 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Τρίτη και την Τετάρτη

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά την Τρίτη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα