back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ… και ο Π. Χρηστίδης

Διαβάστε επίσης

Μια εξάδα υποψηφίων διεκδικεί πλέον την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής καθώς μετά από έντονες ζυμώσεις και με φόντο την απόσυρση της υποψηφιότητας Γεννηματά εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας της και ο Παύλος Χρηστίδης εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την διεκδίκηση της προεδριας του ΚΙΝΑΛ. Για το λόγο αυτό υπέβαλε και την παραίτηση του από την θέση του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Χθες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Παύλος Γερουλάνος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ». Οι νέοι υποψήφιοι προστίθενται στη λίστα των τριών διεκδικητών, Α. Λοβέρδου, Ν. Ανδρουλάκη και Χ. Καστανίδη. 

Τόσο ο κ. Γερουλάνος, όσο και ο κ. Κεγκέρογλου, αφού προχώρησαν σε επαφές βολιδοσκοπώντας κομματικά στελέχη, ανακοίνωσαν το ενδιαφέρον τους για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ με επιστολές τους προς την Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης του Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) η οποία συνεδριάζει εξετάζοντας το αίτημα και των νέων υποψηφίων για παράταση μερικών ημερών ώστε να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες υπογραφές 5.000 μελών. 

Υπενθυμίζεται ότι τυπικά η προθεσμία λήγει απόψε με την επιτροπή δεοντολογίας να προσανατολίζεται σε παράταση λίγων ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υποψηφιότητα του κ. Κεγκέρογλου – αν και στενός συνεργάτης της προέδρου του ΚΙΝΑΛ – δεν προέκυψε μετά από συνεννόηση με την κ. Γεννηματά αλλά αυτοβούλως.

Τα νέα δεδομένα και ο αριθμός πλέον των 6 υποψηφίων παραπέμπουν σε δεύτερο γύρο εκλογικής αναμέτρησης. Η διεξαγωγή των δυο γύρων έχει προγραμματιστεί για τις 5 και 12 Δεκεμβρίου και δεν φαίνεται προς το παρόν να μετατίθεται χρονικά.  

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα