back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Δημόπουλος: Με προσπάθεια πολλών ωρών δημιουργήθηκε ένα πλέγμα ασφαλείας για τους συμπολίτες μας

Διαβάστε επίσης

«Η κλιματική αλλαγή έχει διεισδύσει στη ζωή μας με αποτέλεσμα, σε κάποιες περιπτώσεις, τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται να χαρακτηρίζονται από τέτοια σφοδρότητα ώστε τα έργα που έχουμε κάνει και η προσπάθεια που καταβάλλεται να δείχνουν ότι δεν είναι ικανά να ανασχέσουν τα όποια προβλήματα και να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή και περιουσία. Όμως, αν δεν υπήρχαν τα συγκεκριμένα έργα, τα προβλήματα θα ήταν μεγαλύτερα. Σαφώς και θα πρέπει να γίνουν έργα μεγαλύτερης κλίμακας. Είναι μια μάχη συνεχής και αδιάκοπη. Είμαστε και σήμερα σε ετοιμότητα», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών  της Περιφέρειας Αττικής, κ. Γιώργος Δημόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου, σχετικά με τις επιπτώσεις της επέλασης της κακοκαιρίας Μπάλος στην Αττική.

Ο κ. Δημόπουλος, έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα, εκφράζοντας την ελπίδα η σημερινή να εξελιχθεί πιο ομαλά, επισημαίνοντας πάντως ότι τα περισσότερα προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί.

«Με προσπάθεια πολλών ωρών δημιουργήθηκε χθες ένα πλέγμα ασφαλείας για τους συμπολίτες μας. Είχαμε κατακρημνίσεις σε λόφους, προβλήματα από χωματουργικά έργα σε δρόμους κι έναν απεγκλωβισμό ζευγαριού στον Υμηττό, που αντιμετωπίσαμε άμεσα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός του συνόλου των προληπτικών ενεργειών αντιμετώπισης παρόμοιων έντονων καιρικών φαινομένων, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια συντονισμένες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση με την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων.

«Υλοποιούμε αντιπλημμυρικά έργα, όπως αυτό στη Χαμοστέρνας και Πειραιώς, όπου χθες παρουσιάστηκαν προβλήματα. Επίσης, έχουν γίνει και εξακολουθούν να πραγματοποιούνται έργα, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας για την ανακατασκευή των αγωγών και των φρεατίων ώστε να μπορεί το δίκτυο να δέχεται μεγαλύτερο όγκο νερού. Σαφέστατα και πρέπει να γίνουν έργα. Όμως, ας συνυπολογίσουμε και την ένταση του φαινομένου καθώς έπεσαν συνολικά 150 χιλιοστά βροχής. Όλα τα προπαρασκευαστικά έργα για την αποφυγή πλημμύρας, θέλουν χρόνο».

Πρόσθεσε ότι με την έναρξη της αντιπλημμυρικής περιόδου συνεδρίασε το ειδικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός των ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Γνωστοποίησε δε, ότι χθες τέθηκε σε λειτουργία και το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων, της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα