back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπ. Εργασίας: Πρόγραμμα προετοιμασίας εκπαιδευτών για συμπολίτες με οπτική αναπηρία

Διαβάστε επίσης

Ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας εκπαιδευτών για συμπολίτες μας με οπτική αναπηρία, προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Στόχος, σε συνδυασμό με τον νομοθετικά κατοχυρωμένο θεσμό του προσωπικού βοηθού για ΑμεΑ, η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας με αναπηρία.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, η υφυπουργός αρμόδια για θέματα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισήμανε,μεταξύ άλλων, ότι “σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, έχουμε θέσει σε προτεραιότητα τη σφαιρική και πολυεπίπεδη εκπαίδευση και τη στήριξη των παιδιών για την ένταξη τους στην κοινωνία. Εκτός αυτού, προχωρήσαμε στη θέσπιση ενός μέτρου που αφορά όχι μόνο τα άτομα με αναπηρία όρασης, αλλά κάθε άτομο με αναπηρία. Δημιουργήσαμε το πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού, το οποίο καλύπτει ένα δίκαιο αίτημα δεκαετιών. Και τώρα, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό και την εφαρμογή του πρώτου προγράμματος εκπαίδευσης των εκπαιδευτών στην Ελλάδα.”

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, δήλωσε ότι “η Πολιτεία, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο και συναισθανόμενη πλήρως την ιδιαίτερη μέριμνα που οφείλει να επιδεικνύει για τα άτομα με οπτική αναπηρία, προκρίνει τη θέσπιση του κατάλληλου πλαισίου κατάρτισης εκπαιδευτών κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης, αλλά και επέκτασης των απαιτούμενων υποστηρικτικών υπηρεσιών. Σε αυτήν την κατεύθυνση, πρόθεσή μας είναι να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί για πρώτη φορά πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών αποκλειστικά στην Ελλάδα».

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα