back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Παπανδρέου: Ένα βήμα πιο κοντά στην υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ με φόντο το μήνυμα του για τη νίκη ΠΑΣΟΚ το 1981

Διαβάστε επίσης

Πυροδότησε εκ νέου τα σενάρια περί υποψηφιότητας για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, η αινιγματική δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή την ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ σαν σήμερα το 1981, δήλωση η οποία κατά πολλούς αποκωδικοποιείται ως έμμεση προαναγγελία καθόδου του πρώην πρωθυπουργού στην εσωκομματική κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Παπανδρέου αναφέρει : «18 Οκτώβρη 1981: Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας. 18 Οκτώβρη 2021:Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού».

Υπό αυτά τα δεδομένα, όλες οι συγκλίνουσες ενδείξεις παραπέμπουν σε διεκδίκηση της ηγεσίας από τον Γ. Παπανδρέου ενώ στο ΚΙΝΑΛ καταγράφεται στάση αναμονής εν αναμονή πιθανών ανακοινώσεων του πρώην πρωθυπουργού από σήμερα έως και την Πέμπτη οπότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων.

Επικοινωνία Γ. Παπανδρέου με Ν. Ανδρουλάκη.

Σε ότι αφορά την επικοινωνία νωρίτερα του Γιώργου Παπανδρέου με το Νίκο Ανδρουλάκη αυτή έγινε μέσω skype και σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη ήταν σε καλό κλίμα. Ο κ. Ανδρουλάκης-σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- αναγνώρισε το ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας της παράταξης. Επεσήμανε ωστόσο ότι η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας αφορά την επομένη του κινήματος, το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε-σύμφωνα με συνεργάτες του- την ανάγκη ανανέωσης, η οποία – όπως φέρεται να δήλωσε-είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννηση της παράταξης.

«Δήλωση Β. Κεγκέρογλου μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Γ. Παπανδρέου»

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε συνάντηση σήμερα με τον επίσης υποψήφιο για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος άφησε εμμέσως ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης της υποψηφιότητας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ως υποψήφιος Πρόεδρος, θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κεγκέρογλου:

Σήμερα, είχα μια γόνιμη συζήτηση με τον Πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τη διασφάλιση της ενότητας και της μέγιστης δυνατής συμμετοχής στις διαδικασίες για την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Ως Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής θα ενημερώσω την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.

Ως υποψήφιος Πρόεδρος, θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας.

Η υποψηφιότητά μου, μετά την απόσυρση της Προέδρου για λόγους υγείας, τέθηκε για να προσθέσει ΑΞΙΑ και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με Σοσιαλδημοκρατική Ταυτότητα, που διαμορφώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η Εθνική Στρατηγική για την ασφαλή πορεία της πατρίδας μας και το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, για το νέο πρότυπο Ανάπτυξης και Ζωής, προκειμένου να γίνουν πράξη, πρέπει να συνοδευτούν με ένα πολιτικό σχέδιο επανασύνδεσης του Κινήματος με την κοινωνία και τις λαϊκές δυνάμεις.

Το σχέδιο και η πίστη μας στη Νέα Αλλαγή αποτελούν την καλύτερη τιμή για την επέτειο της ιστορικής νίκης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις 18 Οκτωβρίου 1981.

Ο Μ. Χριστοδουλάκης στον Αθήνα 9.84: Ο Γ. Παπανδρέου είναι ενεργό στέλεχος στο ΚΙΝΑΛ – Δεν θα προκαθορίσω τις προθέσεις του

«Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ενεργός πολιτικός είναι ενεργό στέλεχος στο ΚΙΝΑΛ, δεν θα προκαθορίσω τις προθέσεις του ούτε πρόκειται να προχωρήσω σε ερμηνείες χωρίς να υπάρχουν σαφείς διατυπώσεις και σεβόμενος τη θεσμική μου ιδιότητα να διαφυλάξω την εκλογική διαδικασία. Την Πέμπτη κλείνουν οι υπογραφές συνεπώς τις επόμενες μέρες θα έχουμε εικόνα», αυτό δήλωσε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στο κεντρικό δελτίο με την Κατερίνα Παπαβασιλείου με αφορμή και την ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού με την οποία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σχετικά με τις προθέσεις του.

Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε πως ο τρόπος που αναδείχθηκαν υποψηφιότητες έφεραν αμηχανία, πρόσθεσε ωστόσο πως εκτιμά πως τελικά θα λειτουργήσουν θετικά: «επιθυμούμε να υπάρξει μαζικότητα και υψηλή συμμετοχή. Το πιο κρίσιμο είναι η διαδικασία, δεν μπορεί να μιλάμε για μια απολιτίκ πασαρέλα αλλά για μια βαθιά πολιτική διαδικασία».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα