back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής του το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές – Αντιδράσεις από φορείς και αντιπολίτευση

Διαβάστε επίσης

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε επί της αρχής του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών, η επεξεργασία του οποίου συνεχίζεται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Θετική ψήφο στο νομοσχέδιο που εισάγεται την Πέμπτη προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, έδωσε η κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ το καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25. Το Κίνημα Αλλαγής επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

Νωρίτερα, οι περισσότεροι εκπρόσωποι των φορέων που κλήθηκαν να εκφέρουν τις απόψεις τους στην Επιτροπή, διατύπωσαν αμφιβολίες για το κατά πόσον οι προωθούμενες διατάξεις, θα εφαρμοστούν στην πράξη.

Ενδεικτικά, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής Χάρης Πασβαντίδης, ανέφερε ότι του είναι αδύνατο να εφαρμόσει το νόμο. «Ως υπεύθυνος για τους ελέγχους και την τήρηση της νομιμότητας στις λαϊκές αγορές, νομίζω ότι μοιάζω με χειρουργό που έχω κληθεί να εγχειρήσω χωρίς όμως να έχω νυστέρι στα χέρια μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο νόμος έχει κενά», σχολίασε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, διατύπωσε την άποψη ότι δεν έχει λόγο να εμπλακεί η Περιφέρεια στη διαδικασία λειτουργίας των Κυριακάτικων αγορών.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα