back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Από την 1η Φεβρουαρίου θα ισχύσει το νέο πλαίσιο για τις λαϊκές αγορές

Διαβάστε επίσης

Από τη 1η Φεβρουαρίου 2022 και όχι αμέσως μετά την ψήφισή του, θα ισχύσει το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις λαϊκές αγορές, γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχετικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, η χρονική παράταση στην εφαρμογή των νέων διατάξεων, κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου οι εμπλεκόμενοι φορείς να έχουν τον χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Ο κ. Γεωργιάδης, με αφορμή παρατηρήσεις και βουλευτών της ΝΔ, είπε ότι «δεν πιστεύει στο υπουργικό αλάθητο αλλά στην αξία του κοινοβουλευτικού διαλόγου», γι´αυτό και προχώρησε σε σειρά αλλαγών. Ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι η υποχρέωση γνωστοποίησης των κενών θέσεων στις λαϊκές θα γίνεται δύο φορές τον χρόνο από μια που προβλεπόταν αρχικώς, καθώς και ότι η προσωρινή ανάκληση της άδειας για μη έκδοση αποδείξεων θα ισχύει μετά από τρεις παραβάσεις,αντί δύο,που θα εντοπίσουν σε ισάριθμους ελέγχους τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ.

Επίσης, οι πασχαλινές αγορές θα έχουν διάρκεια 30 ημερών, από 15 που προέβλεπε η αρχική διάταξη.  Να σημειωθεί, ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια τη Δευτέρα.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα