back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΙΝΑΛ: Εκκίνηση της προεκλογικής αναμέτρησης με την επισημοποίηση των 6 υποψηφιοτήτων

Διαβάστε επίσης

Την εκκίνηση μιας σκληρής προεκλογικής αναμέτρησης στο ΚΙΝΑΛ ενόψει της εσωκομματικής κάλπης του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέου προέδρου σηματοδοτεί η ανακοίνωση εκ μέρους της Επιτροπής Δεοντολογίας με την οποία γνωστοποιεί και επισήμως τις υποψηφιότητες των Γ. Παπανδρέου, Ν. Ανδρουλάκη, Α.Λοβέρδου, Χ. Καστανίδη, Π. Γερουλάνου και Π. Χρηστίδη.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση “83.000 πολίτες δήλωσαν την στήριξή τους στους συντρόφους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την ηγεσία της δημοκρατικής παράταξης που θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων”

Υπενθυμίζεται οτι αργά το μεσημέρι, ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητας του σταθμίζοντας τα νέα δεδομένα με φόντο την υποψηφιότητα Παπανδρέου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση ΕΔΕΚΑΠ

Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα εντός της προθεσμίας που είχε οριστεί η κατάθεση των υπογραφών των υποψηφίων Προέδρων του Κινήματος Αλλαγής .

Υποψηφιότητες κατέθεσαν οι :

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

83.000 πολίτες δήλωσαν την στήριξή τους στους συντρόφους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την ηγεσία του Κινήματος, γεγονός που σηματοδοτεί την μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου.

Το Κίνημα Αλλαγής, η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη δυναμώνει και θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην πολιτική ζωή της χώρας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) προχωρά στις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ.1 του Καταστατικού για την ανακήρυξη των υποψηφίων.

Για την ΕΔΕΚΑΠ

Ο Πρόεδρος
ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

Οι έξι υποψήφιοι

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε 82 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής και πάνω από 20.000 υπογραφές μελών προς διάθεση που συγκέντρωσε μέσω πλατφόρμας στο Facebook.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δήλωση υποψηφιότητας αναφέρει μεταξύ άλλων:Κατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας.

Ο Παύλος Γερουλάνος στη δήλωση υποψηφιότητας επισημαίνει μεταξύ άλλων: Φίλες και φίλοι, κατέθεσα απόψε στην επιτροπή εκλογικής διαδικασίας (ΕΔΕΚΑΠ), 6.245 υπογραφές πολιτών από όλη τη χώρα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Πολίτες, που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας.

Ο Παύλος Χρηστίδης υπογραμμίζει στη δήλωση υποψηφιότητας: 7000 τιμητικές υπογραφές. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο Η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ήδη ανακοινώσει προ ημερών οτι κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ 5.200 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητας του από μέλη του μητρώου του κόμματος. Για την υποψηφιότητα του έχουν επίσης υπογράψει και άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος καθώς και 8.000 προοδευτικοί πολίτες. Συνολικά σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο οι υπογραφές αγγίζουν τις 14.200.

Ο Χάρης Καστανίδης είχε επίσης ήδη καταθέσει υπογραφές απο τη βάση του ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνοντας 8.393 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ από μέλη του κόμματος.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα