back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νιγηρία: Ένοπλοι επιτίθενται σε φυλακή στη νοτιοδυτική πολιτεία Όγιο

Διαβάστε επίσης

Βαριά οπλισμένοι άνδρες εισέβαλαν το βράδυ της Παρασκευής σε φυλακή της πολιτείας ‘Ογιο, στη νοτιοδυτική Νιγηρία, και απελευθέρωσαν περισσότερους από 800 κρατούμενους με τη βία, στην τρίτη αυτού του είδους μεγάλη επίθεση φέτος, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της σωφρονιστικής διοίκησης.

“Άνδρες οπλισμένοι ‘με προηγμένα όπλα’ και χειροβομβίδες επιτέθηκαν στο σωφρονιστικό κατάστημα του Αμπονλόγκο το βράδυ της Παρασκευής”, δήλωσε ο Ολανρεουάζου Αντζορίν. Και έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους φρουρούς και αξιωματικούς της φυλακής, εισέβαλαν στο προαύλιό της ανατινάζοντας τους τοίχους με δυναμίτη.

“Πολλοί κρατούμενοι (που τράπηκαν σε φυγή) συνελήφθησαν ήδη”, δήλωσε.

Περισσότεροι από 800 κρατούμενοι απέδρασαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του σωφρονιστικού καταστήματος, λείπουν 575 κρατούμενοι, που όλοι περίμεναν τη δίκη τους ενώ 262 δραπέτες συνελήφθησαν. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι στη φυλακή στεγάζονταν μόνο 64 κατάδικοι, οι οποίοι δεν διέφυγαν.

Η Νιγηρία, η πιο πολυπληθής χώρα της Αφρικής, είναι αντιμέτωπη με μεγάλη ανασφάλεια, και εγκληματικές ομάδες αναπτύσσουν δράση στις τεράστιες εκτάσεις του εδάφους της.

Στις 13 Σεπτεμβρίου επίσης, επίθεση είχε πραγματοποιηθεί σε φυλακή, στα κεντρικά της χώρας, στην πολιτεία Κόγκι, όπου 240 κρατούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι δια της βίας.

Τον Απρίλιο, σε άλλη φυλακή στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας είχε πραγματοποιηθεί επίθεση και περισσότεροι από 1.800 κρατούμενοι απέδρασαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα