back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επτά νέες υπηρεσίες του δημοσίου προστέθηκαν στο 1555

Διαβάστε επίσης

Στην προσθήκη επτά νέων υπηρεσιών στην 24ωρη, δωρεάν τηλεφωνική γραμμή 1555, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας με στόχο την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Μετά τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ, προστέθηκαν στο Ενιαίο Τηλεφωνικό Κέντρο, το οποίο λειτουργεί ολόκληρη την εβδομάδα και οι υπόλοιποι φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου, δηλαδή:

-Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ)

-ΕΡΓΑΝΗ

-Θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

– Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης

-Εργασιακά Θέματα και Προγράμματα Απασχόλησης/Κατάρτισης

-Θέματα Ισότητας και Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής

-Γραμμή για τη βία κατά των γυναικών

Καταγγελιες

Ειδικά όσον αφορά στα θέματα του ΣΕΠΕ, επισημαίνεται ότι οι καταγγελίες περί μη τήρησης της εργασιακής νομοθεσίας δεν θα τυγχάνουν χειρισμού από το front office του 1555, αλλά θα προωθούνται αμέσως στους Επιθεωρητές Εργασίας που θα τις εξετάζουν και θα τις διαχειρίζονται.

Βία κατά των γυναικών

Επίσης, όσον αφορά στη Γραμμή για τη βία κατά των γυναικών (15900) θα δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας και μέσω του 1555. Το 1555 όμως θα διαβιβάζει αμέσως την κλήση στους ειδικούς επιστήμονες που ασχολούνται ούτως ή άλλως με τα θέματα αυτά.

Οι νέες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν δοκιμαστικά για μικρό χρονικό διάστημα (ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα) και στη συνέχεια το Ενιαίο Τηλεφωνικό Κέντρο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Δημήτρης Κωστακος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα