back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βραβεία ΑNOC: Καλύτερος Έλληνας αθλητής του Τόκιο ο Τεντόγλου

Διαβάστε επίσης

Οι αθλητές που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, βραβεύτηκαν χθες βράδυ, σε ειδική τελετή, στο τέλος της πρώτης ημέρας της Γενικής Συνέλευσης της της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC), που φιλοξενείται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Μεταξύ των διακριθέντων ήταν και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος τιμήθηκε ως ο καλύτερος Έλληνας αθλητής των Ολυμπιακών του Τόκιο και παρέλαβε το βραβείο του από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Κορυφαίος αθλητής των Αγώνων ανακηρύχθηκε ο Κενυάτης Ολυμπιονίκης του Μαραθωνίου, Ελιούντ Κιπτσόγκε, ενώ καλύτερη αθλήτρια αναδείχθηκε η Καναδή κολυμβήτρια Μάγκι ΜακΝιλ, νικήτρια στα 100μ. πεταλούδα. Οι νικητές στις υπόλοιπες κατηγορίες ήταν οι εξής:

* Καλύτερη επίδοση σε άθλημα πολλών αθλητών στις γυναίκες: Ομάδα Ξιφασκίας της Εσθονίας στη Κατηγορία Épée
* Καλύτερη επίδοση σε άθλημα πολλών αθλητών στους άνδρες: Ομάδα ποδηλασίας track pursuit της Ιταλίας
* Καλύτερη γυναικεία ομάδα του Τόκιο 2020: Γυναικεία Ομάδα Ράγκμπι Νέας Ζηλανδίας
* Καλύτερη ανδρική ομάδα του Τόκιο 2020: Ανδρική Ομάδα Μπέιζμπολ Ιαπωνίας
* Εξαιρετική επίδοση αθλητή: Μιγιάιν Λόπες – Κούβα (πάλη)
* Καλύτερη Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Τόκιο 2020: Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή
* Συμβολή στο Ολυμπιακό Κίνημα: Τζον Κόατες – Αντιπρόεδρος της ΔΟΕ

Τα Βραβεία ANOC δημιουργήθηκαν ως ένδειξη αναγνώρισης προς τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και τους αθλητές τους για την αφοσίωσή τους στο Ολυμπιακό Κίνημα και για την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών. Κατά την διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκαν επίσης διπλώματα στις πρωτοποριακές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, η οποίες μας σημάδεψαν με ιστορικές αθλητικές στιγμές κατά της διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020.

Εκτός από την απονομή του βραβείου του Μίλτου Τεντόγλου από τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, απένειμε το βραβείο στους Ιταλούς αθλητές της Ποδηλασίας για την κατηγορία της καλύτερης επίδοσης σε άθλημα πολλών αθλητών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα