back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Η πιστοποίηση του Nord Stream 2 δεν θα απειλήσει τον εφοδιασμό της ΕΕ

Διαβάστε επίσης

Η έγκριση του αμφιλεγόμενου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 για να διοχετευθεί ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία δεν θα απειλήσει τον εφοδιασμό της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας.

Παρόλο που ο αγωγός είναι έτοιμος να αρχίσει τη λειτουργία του, για να γίνει αυτό, πρέπει ακόμη να πιστοποιηθεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της Γερμανίας και η σχετική ανάλυση του υπουργείου που αφορά το θέμα του εφοδιασμού, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη ρυθμιστική αρχή να συνεχίσει αυτή τη διαδικασία.

«Στην ανάλυσή του, το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χορήγηση της πιστοποίησης δεν απειλεί την ασφάλεια του εφοδιασμού της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φυσικό αέριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Στην ανακοίνωσή του, αναφέρεται επίσης ότι υπέβαλε την ανάλυσή του στη ρυθμιστική αρχή μετά από συζητήσεις με γειτονικές χώρες της ΕΕ, προσθέτοντας ότι η Ιταλία, η Αυστρία, η Πολωνία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία, η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία είχαν την δυνατότητα της διαβούλευσης επί του θέματος.

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή για να πιστοποιήσει τον αγωγό έχει προθεσμία έως τις αρχές Ιανουαρίου, αλλά ενδέχεται να λάβει την απόφασή της νωρίτερα. Μόλις διατυπώσει τη σύστασή της, αυτή διαβιβάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει στην διάθεση της άλλους δύο μήνες για να αποφανθεί.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα