back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μ. Παγώνη: Έρχεται δύσκολος χειμώνας

Διαβάστε επίσης

 

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, στον απόηχο της θλίψης και του πένθους για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, αναφέρθηκε στη σημασία της γενναίας στάσης της απέναντι στον καρκίνο, επισημαίνοντας πως για το θάνατό της στενοχωρήθηκε όλη η Ελλάδα. «Αντιμετώπισε την ασθένειά της με αξιοπρέπεια και θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλες τις γυναίκες, όντας και η ίδια μια αξιόλογη και δυναμική γυναίκα».

Στη συνέντευξή της στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη, αναφέρθηκε στους κινδύνους από τους εορτασμούς και στην κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, όπως και στο πως προβλέπεται ο φετινός χειμώνας, την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ απηύθυνε έκκληση να εμβολιστούν όσοι δεν το έχουν κάνει.

«Αναμενόμενα για μας τα αυξημένα κρούσματα, δεδομένου ότι οι εμβολιασμοί δεν έφτασαν στο 80%+, αλλά στο 60%» είπε και πρόσθεσε πως «για κάποιους λόγους, είτε από φόβο ή άρνηση – ένα ποσοστό 7% – δεν έχουν ακόμα πάει να εμβολιαστούν» καλώντας τους να το κάνουν, επειδή, «οι μεταλλάξεις είναι πολλές και δύσκολες, όπως οι Δέλτα και Δέλτα plus. Έχουν αυξημένη μεταδοτικότητα και επιθετικότητα και αν δεν εμβολιαστούμε θα εξακολουθήσουμε να ταλαιπωρούμαστε».

Χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι «σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας τα ποσοστά είναι κάτω του 50%», εφιστώντας την προσοχή των Θεσσαλονικέων στο γεγονός ότι «ειδικά σήμερα, αλλά και μεθαύριο θα πρέπει να προσέξουν πολύ στη διάρκεια των εορτασμών, διότι η μεγάλη κινητικότητα φέρνει αύξηση κρουσμάτων. Χρειάζεται τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας και προσοχή», ενώ απηύθυνε το ίδιο μήνυμα και στους εμβολιασμένους. «Υπάρχει ένα παράθυρο 10% για ενδεχόμενη νόσηση, αλλά χωρίς τα ίδια συμπτώματα και με τον ασθενή να μη χρειάζεται να φτάσει σε ΜΕΘ. Ωστόσο και ο εμβολιασμένος δεν παύει να νοσεί  και να μεταδίδει» σημείωσε.

Όσον αφορά την εικόνα στα Δημόσια Νοσοκομεία, η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι «στη Βόρειο Ελλάδα υπάρχουν νοσηλευτικά ιδρύματα χωρίς κενές κλίνες ΜΕΘ», τονίζοντας ότι «χρειάζονται προσωπικό και επιπλέον οικονομική ενίσχυση προκειμένου να ανταπεξέλθουν», ενώ για την Αττική εκτίμησε ότι «η κατάσταση είναι ακόμη αντιμετωπίσιμη».

Και ενώ το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών φέρνει δύσκολο χειμώνα, εξέφρασε αισιοδοξία ότι ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει, έστω και μετά από δύο χρόνια, τον κίνδυνο της νόσου και θα εμβολιαστεί.«Έρχεται δύσκολος χειμώνας και δεν πρέπει με τίποτα να γυρίσουμε πίσω. Δεν πρέπει με τίποτα να θρηνούμε καθημερινά 3Ο ή 5Ο θύματα» είπε η κυρία Παγώνη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα