back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Υπουργείο Εργασίας: Αυτοψία για τις συνθήκες του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος στον ΣΕΠ

Διαβάστε επίσης

Έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος.

Παράλληλα, τα συνδικάτα, με ανακοινώσεις τους, ζητούν την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας και τις επιλογές της κυβέρνησης στον νευραλγικό τομέα της υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πειραιά-Δυτικής Αττικής-Αιγαίου ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας ότι στην προβλήτα 2 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά το απόγευμα εργαζόμενος χτυπήθηκε από γερανογέφυρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Στο χώρο του ατυχήματος μετέβη αμέσως ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης μαζί με Επιθεωρητή Εργασίας και πραγματοποίησαν την πρώτη αυτοψία. Ο χώρος αποκλείστηκε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και η αυτοψία συνεχίζεται σήμερα από κλιμάκιο Επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία του ΣΕΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος.

Η ΓΣΕΕ, από την πλευρά της, επισήμανε ότι τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα στη χώρα μας, έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας προσθέτοντας ότι

“τόσο το Υπουργείο Εργασίας όσο και το ΣΕΠΕ πρέπει να κατανοήσουν επιτέλους ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές όσων παλεύουν για το μεροκάματο”.

Το ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο), κάνει λόγο για “γκέτο της COSCO” και “νέο εργοδοτικό έγκλημα”, υποστηρίζοντας ότι ο πρόσφατος εργασιακός νόμος, ήρθε με στόχο να νομιμοποιήσει την “εργασιακή ζούγκλα” που επικρατεί.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα