back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολλανδία: Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού διπλασιάστηκαν σε μια εβδομάδα

Διαβάστε επίσης

Ο αριθμός των πολιτών της Ολλανδίας που επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά πως μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό αυξήθηκε κατά 50% την τελευταία εβδομάδα, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM).

Την εβδομάδα από τη 19η ως την 26η Οκτωβρίου, διαγνώστηκαν 38.733 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με τους αριθμούς να αυξάνονται σε όλες τις περιοχές της χώρας και σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες.

Από τους ανθρώπους ηλικίας 12 ετών και άνω που μολύνθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, το 52% είτε δεν είχε εμβολιαστεί ή δεν είχε εμβολιαστεί πλήρως. Επί του παρόντος, το ποσοστό των ανεμβολίαστων πολιτών της Ολλανδίας φθάνει το 18,3%.

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που εισήχθησαν στα νοσοκομεία την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε στους 584 (+34% σε εβδομαδιαία βάση). Σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) χρειάστηκε να εισαχθούν 110 ασθενείς (+31%).

Το RIVM εκτιμά ότι η αναζωπύρωση της επιδημίας οφείλεται εν μέρει στη χαλάρωση των μέτρων πριν από τέσσερις εβδομάδες και εν μέρει στην εποχή. Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει νέα μέτρα για να περιορίσει τις μολύνσεις.

Συνολικά, η Ολλανδία έχει καταγράψει ως αυτή την εβδομάδα πάνω από 18.700 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2,12 εκατομμυρίων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Our World In Data.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα