back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ν. Καπραβέλος: Είμαστε στα πρόθυρα να κλείσουμε τη ΜΕΘ στο Παπανικολάου για λόγους πληρότητας, θα κινδυνεύσουμε να χάσουμε ανθρώπινες ζωές

Διαβάστε επίσης

Κραυγή αγωνίας από τον Διευθυντή της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου κ. Νικόλαο Καπραβέλο, ο οποίος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου σχετικά με την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στη Θεσσαλονίκη, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

«Είμαστε στα πρόθυρα να κλείσουμε το νοσοκομείο για λόγους πληρότητας. Η πίεση πλέον είναι ασφυκτική. Κάναμε αλλεπάλληλες συσκέψεις για να δούμε πως θα πάμε στην εφημερία της Κυριακής καθώς έχουμε μηδέν κλίνες εντατικής. Την ίδια ώρα έχουμε δεκαπέντε ασθενείς υψηλού κινδύνου οι οποίοι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες», είπε και αναρωτήθηκε: «Πείτε μου τι θα κάνουμε εάν κάποιοι από αυτούς χρειαστούν εντατική. Θα κινδυνεύσουμε να χάσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε».

Ο κ. Καπραβέλος παρομοίασε την κατάσταση που βιώνει αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη με «τον εφιάλτη του περασμένου Νοεμβρίου σε μικρότερη κλίμακα» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η συνεχόμενη αύξηση της πίεσης οδήγησε σε πληρότητα τις ΜΕΘ.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ελέγχου της πανδημίας εκτιμώντας ότι η κόπωση και οι θεωρίες περί επανόδου στην κανονικότητα έχουν οδηγήσει σε χαλαρότητα.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από την υποχρεωτικότητα στην ανθρώπινη συμπεριφορά και στην κινητικότητα. Για παράδειγμα, να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι στις εκκλησίες αλλά και να ληφθούν μέτρα προς την κατεύθυνση ελέγχου της πανδημίας όπως έκανε για η Ιταλία με το πράσινο πάσο».

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε στις παρελάσεις και στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου θα αποτυπωθεί το προσεχές διάστημα, περί τα μέσα Νοεμβρίου, με περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα