back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στους δρόμους τα συνδικάτα – Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Διαβάστε επίσης

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν με Γενική Απεργία εντός του Νοεμβρίου προχωρούν από την ερχόμενη εβδομάδα τα συνδικάτα.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, αντιδρούν τόσο για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική όσο και για τις προβλέψεις του τελευταίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις και τη λειτουργία των συνδικάτων, ενώ παράλληλα διεκδικούν την ικανοποίηση κλαδικών αιτημάτων.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί έως αυτή τη στιγμή, ανοίγει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, με συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7 το απόγευμα, στο Σύνταγμα και όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στις 6 Νοεμβρίου, προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην PRAKTIKER HELLAS και σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ταύρο.

Στις 9 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν Πανελλαδική απεργία οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό, με απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Εν τω μεταξύ, κινητοποιήσεις προετοιμάζουν τα Σωματεία των καθαριστριών του δημόσιου τομέα, ενώ ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ, προσανατολίζονται στην προκήρυξη γενικής απεργίας.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα