back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αθ. Εξαδάκτυλος: Πρέπει να ληφθούν μέτρα τα οποία θα ωθήσουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν

Διαβάστε επίσης

Ιδιαιτέρως ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση που διαμορφώνεται το τελευταία διάστημα σχετικά με την πορεία της πανδημίας ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς την κατάσταση να εξελίσσεται και να βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη αύξησης των ποσοστών εμβολιασμού και τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

«Υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα και σαφώς μεγαλύτερη στη Βόρεια Ελλάδα όπου είναι και χαμηλότερη η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα τα οποία θα ωθήσουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν αλλά και μέτρα τα οποία θα περιορίσουν την υψηλή διασπορά, όπου υπάρχει. Θα πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι και πως θα σταματήσει η μετάδοση του ιού».

Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής, τα σχολεία δε φαίνεται να αποτελούν ιδιαίτερο πρόβλημα, ωστόσο, όπως εξήγησε «όλα σε κάποιο μέτρο συμβάλουν και στο τέλος υπάρχει ένα σύνολο το οποίο είναι προβληματικό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα