back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού μετρώνται οι τιμές του ιικού φορτίου του κορωνοιού στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης στις τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του Αριστοτελείου. Όπως φαίνεται στα διαγράμματα που παρουσιάζει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ιικό φορτίο είναι γύρω από τις υψηλότερες τιμές που είχαν καταγραφεί τον περασμένο Απρίλιο, στο τρίτο κύμα της πανδημίας στην πόλη. «Είμαστε πλέον πάνω από το όριο του συναγερμού” δηλώνει ο πρύτανης του Αριστοτελείου και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Ιδιαιτέρως ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση με την αύξηση κρουσμάτων, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Χρήστο Κάππο, σημείωσε ότι δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς, τονίζοντας την ανάγκη αύξησης των ποσοστών εμβολιασμού και τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

Η κλιματική αλλαγή, η υγειονομική κρίση και η οικονομική ανάκαμψη βρίσκονται στην ατζέντα της G20, των ηγετών των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη που συνεδριάζουν το Σαββατοκύριακο στη Ρώμη. Ειδικότερα για την κλιματική αλλαγή, προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος της G20, του οποίου έχει λάβει γνώση το Reuters, αναφέρει ότι οι ηγέτες θα δεσμευθούν να αναλάβουν άμεση δράση προκειμένου να πετύχουν τον στόχο να περιορίσουν την άνοδο της θερμοκρασίας της Γης στον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή. Πολλοί ηγέτες μετά τη Ρώμη και τη G20 θα μεταβούν στη Γλασκώβη για να συμμετάσχουν στη σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Στη σύλληψη τριών ατόμων που εκβίαζαν με τη δημοσιοποίηση βίντεο τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο άνδρες 46 και 66 ετών και μία γυναίκα 22 ετών. Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία, ανέθεσε την παρακολούθηση στους τρεις συλληφθέντες.

Στον τόπο καταγωγής της, τον Αμπελούζο της Μεσαράς, τελείται αυτή την ώρα η κηδεία της 48χρονης Νεκταρία, της γυναίκας που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον 54χρονο πρώην σύζυγό της. Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας μετά το στυγερό έγκλημα, ενώ τα τέσσερα παιδιά του πρώην ζευγαριού δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που βρήκε την οικογένειά τους. Άγνωστο παραμένει πότε ο 54χρονος συζυγοκτόνος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα καθώς εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Επιστροφή στην χειμερινή ώρα από αύριο, τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Στις 4 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείξουν τρεις.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ…

Στις 19:30 παίζουν: ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης και Παναιτωλικός – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα