back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Σαρηγιάννης στον 9.84: Αύξηση των self test και επέκτασή τους στους εμβολιασμένους

Διαβάστε επίσης

 

«Σε επίπεδο κρουσμάτων θα κάνουμε ρεκόρ πανδημίας στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη και μετά. Τα κρούσματα θα αυξηθούν, είναι προδιαγεγραμμένη η αύξηση πια. Πρέπει να αλλάξουμε συμπεριφορά και να πάρουμε μέτρα», είπε μεταξύ άλλων ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ μιλώντας το πρωί στον Αθήνα 984 και τους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη ένα σημαντικό μέτρο που πρέπει να λάβουμε είναι η αύξηση των self test και η επέκτασή τους στους εμβολιασμένους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει η πανδημία και δεν έχει εξαλειφθεί ακόμη. Ο ιός κυκλοφορεί κι εμείς τον αφήνουμε με το να μην εμβολιαζόμαστε και να μην τηρούμε τα μέτρα, συπλήρωσε ο καθηγητής.

«Πρέπει να θυμηθούμε τα μέτρα ΧΑΜ «Χέρια (πλένουμε), Αποστάσεις (κρατάμε), Μάσκες (φοράμε), αλλά και την υποχρεωτικότητα των self τεστ για όλους. Μπορούμε να ελέγξουμε την τήρηση των μέτρων και να είμαστε πιο αυστηροί. Δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό πάνω από το κεφάλι μας, αλλά πρέπει οι έλεγχοι να είναι εντατικοί. Πηγαίνουμε σε αυξητική πορεία, θα υπάρξει κάποια στιγμή κάμψη, γιατί θα υπάρξει ανοσία, θα την έχουμε είτε με τον εμβολιασμό είτε με φυσικό τρόπο… Τον Νοέμβριο θα έχουμε αυξητική πορεία με διακυμάνσεις και λόγω του καιρού, αλλά θα εξαρτηθεί από το πως θα συμπεριφερθούμε. Επιμένω στο θέμα των self tests, γιατί όλες οι προσομοιώσεις που έχουμε κάνει είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό το μέτρο, όταν εφαρμόζεται.

Όταν εφαρμόζεται μαζικά μπορεί να λειτουργήσει ως μηχανισμός αποκλιμάκωσης. Βέβαια, στη φάση που βρισκόμαστε δεν είναι εύκολη η αποκλιμάκωση, αλλά μπορεί να μειώσει στο μισό την ταχύτητα αύξησης της πανδημίας.  Θα μπορούσε το κράτος να καλύψει το κόστος διενέργειας self test σε εμβολιασμένους», κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.

Νewsroom Aθήνα  9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα