back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυστηρό μήνυμα Βαρβιτσιώτη στη Βόρεια Μακεδονία

Διαβάστε επίσης

Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση σχηματιστεί στη Βόρεια Μακεδονία, ότι τυχόν επιστροφή στην εθνικιστική ρητορική, θα αναγκάσει την ελληνική κυβέρνηση σε αλλαγή στάσης σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γείτονος, έστειλε από τη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής,ο κ.Βαρβιτσιώτης,αφού εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις πολιτικές εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία,τόνισε:

«Η επιστροφή σε μία εθνικιστική ρητορική από τους γείτονές μας ουσιαστικά θα μας οδηγήσει στο να επανακαθορίσουμε την εθνική μας θέση για τη στήριξη της διευρυνσιακής διαδικασίας. Γιατί μία από τις απαρέγκλιτες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στο διαπραγματευτικό πλαίσιο, είναι η πιστή και ορθή εφαρμογή όλων των προβλέψεων της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Μάλιστα, ο κ. Βαρβιτσιώτης,επισήμανε ότι «είναι απαραίτητο, αυτό το μήνυμα να φύγει σήμερα από όλους μας προς τους γείτονές μας, οι οποίοι βρίσκονται σε πολιτική περιδίνηση».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα