back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ζ. Μακρή: Μικρός ο αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία – Σε αναστολή μόνο το 0,2 % των τμημάτων

Διαβάστε επίσης

Για μικρό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία, σε σχέση με το γενικό πληθυσμό, έκανε λόγο στη Βουλή, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η κ.Μακρή, από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου, υπήρξαν 37.778 κρούσματα σε ηλικίες από 4 -18 ετών, εκ των οποίων προκύπτει ότι μόνο 6.924 ή ποσοστό 18,3%, συνδέεται με μαθητικές δραστηριότητες, σημειώνοντας ότι στο σύνολο του πληθυσμού το ποσοστό είναι 0,48%. Επίσης, η υφυπουργός ενημέρωσε ότι μόνο το 0,2 % των τμημάτων είναι σε αναστολή λειτουργίας λόγω διαπιστωμένων κρουσμάτων, σε ένα σύνολο 80.000 σχολικών τμημάτων.

Σκληρή κριτική στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας,την οποία κατηγόρησε για έλλειψη ενσυναίσθησης, άσκησε ο Νίκος Φίλης,λέγοντας ότι δεν υπάρχει σοβαρή ιχνηλάτηση στα σχολεία,ενώ περίπου 200.000 παιδιά στοιβάζονται σε αίθουσες με 25-27 μαθητές. «Έχετε πετάξει λευκή πετσέτα,αφήνοντας τα παιδιά στο έλεος της καλής θέλησης των γονέων και των εκπαιδευτικών», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι « με Μαγιορκίνη, ψέματα και επιστημονική αναξιότητα ,δ εν αντιμετωπίζεται η πανδημία».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα