back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ασφυξία» στα ΜΜΜ εν μέσω πανδημίας – Ουρές, καθυστερήσεις και διαπληκτισμοί

Διαβάστε επίσης

Το αδιαχώρητο επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η εφαρμογή του δακτυλίου έχει αυξήσει σημαντικά την επιβατική κίνηση, ιδίως τις πρωινές ώρες, την ώρα που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και ο αριθμός των κρουσμάτων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Στα βαγόνια του μετρό και του προαστιακού αλλά και στα λεωφορεία ο συνωστισμός είναι πολύ μεγάλος και επικίνδυνος τις τελευταίες ημέρες γεγονός που προβληματίζει τους υπεύθυνους και προκαλεί γκρίνια και παράπονα στο επιβατικό κοινό. Η εφαρμογή του δακτυλίου έχει προκαλέσει «ασφυξία» στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ η αυξημένη κίνηση στους δρόμους επηρεάζει τη συχνότητα των δρομολογίων των λεωφορείων και μεγαλώνει την αναμονή στις στάσεις.

Η αύξηση του στόλου των λεωφορείων δεν μπορεί να επηρεάσει στην αποσυμφόρηση των γραμμών όταν τα ακραία κυκλοφοριακά προβλήματα των τελευταίων εβδομάδων προκαλούν τεράστιες καθυστερήσεις. Ωστόσο στο μετρό η κατάσταση είναι δραματική και ο συνωστισμός αφόρητος. Οι συρμοί δεν επαρκούν και η αναμονή στις αποβάθρες στις ώρες αιχμής είναι μεγάλη με αποτέλεσμα στα βαγόνια να επικρατεί το αδιαχώρητο.

Δεν λείπουν επίσης και ο εκνευρισμός και οι διαπληκτισμοί σε λεωφορεία και μετρό μεταξύ των επιβατών, είτε για τις αποστάσεις είτε για τη χρήση μάσκας, ενώ οι έλεγχοι είναι από ελλιπείς έως ανύπαρκτοι.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα