back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας: Δεν επαρκούν οι δεσμεύσεις της COP26 για την Κλιματική Αλλαγή

Διαβάστε επίσης

Δυσοίωνες οι προβλέψεις των επιστημόνων αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των συμφωνιών στο πλαίσιο της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, καθώς οι μεγαλύτεροι ρυπαντές του πλανήτη δεν συμμετέχουν σε αυτές.

Ενώ έχουν υπάρξει δύο σημαντικές συμφωνίες, μέχρι στιγμής, προς τη σωστή κατεύθυνση στο πλαίσιο της Διάσκεψης, για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου και την επίτευξη μηδενικών καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας, αυτόνομος διακυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ, διαψεύδει τις δεσμεύσεις των συμμετεχόντων της Διάσκεψης.

Ενώ ο στόχος είναι ο περιορισμός της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας αξιολογεί ότι, ακόμη και εάν τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις, η αύξηση θα περιοριστεί στον 1,8 βαθμό Κελσίου. Πρόκειται για σημαντική απόκλιση και αποτελεί το καλύτερο σενάριο.

Προβληματισμό προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι τους στόχους που προανέφερα δεν τους έχουν εγκρίνει κάποιοι από τους μεγαλύτερους ρυπαντές παγκοσμίως, όπως η Κίνα και η Ρωσία, οι οποίες δε συμμετέχουν καν στη διάσκεψη, αλλά ούτε και η Ινδία, η Αυστραλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα