back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκη: Ξεκινήσαμε τη διαδικασία αντιστροφής του brain drain σε brain gain

Διαβάστε επίσης

Τον στόχο της προσέλκυσης επενδύσεων εξωστρέφειας και καινοτομίας, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το απόγευμα της Πέμπτης στο εργοστάσιο της εταιρείας Boehringer Ingelheim στο Κορωπί.

«Ο πιο σημαντικός λόγος για να επενδύσει μια ξένη επιχείρηση στην πατρίδα μας δεν είναι ούτε το κανονιστικό περιβάλλον, ούτε η φορολογία, ούτε η περιορισμένη γραφειοκρατία, είναι οι εξαιρετικά καταρτισμένοι άνθρωποι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εκτίμησε “ότι πλέον η διαδικασία του brain drain έχει αντιστραφεί, καθώς πολλές επιχειρήσεις δημιουργούν ποιοτικές θέσεις εργασίας και αφετέρου διότι η σταθερά θετική πορεία της χώρας αποπνέει εμπιστοσύνη στους ξενιτεμένους και τους δίνει επιπλέον κίνητρο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους”, όπως είπε.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συνομίλησε με δύο Ελληνίδες εργαζόμενες οι οποίες επέστρεψαν μετά από χρόνια παραμονής στο εξωτερικό και όπως τόνισαν τις προσέλκυσαν οι θέσεις εργασίας υψηλών προδιαγραφών που βρήκαν στη χώρα μας.

«Είμαστε πολύ περήφανοι ως κυβέρνηση που έχουμε καταφέρει πια να ξεκινήσουμε τη διαδικασία αντιστροφής του brain drain και να το κάνουμε brain gain. Οι ιστορίες σας δεν είναι μοναδικές. Όσο συζητώ με μεγάλες επιχειρήσεις, ελληνικές και ξένες, οι οποίες ανοίγουν καινούργιες θέσεις απασχόλησης, ειδικά θέσεις εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας, τόσο μου μεταφέρουν πολλές ιστορίες νέων παιδιών που αποφασίζουν να κάνουν το βήμα της επιστροφής στην πατρίδα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Καθώς η χώρα αντιμετωπίζει -πιστεύω και θέλω να ελπίζω- το τελευταίο κεφάλαιο αυτής της τρομακτικής περιπέτειας που λέγεται Covid-19, τα μάτια μας στρέφονται στο μέλλον μετά τον Covid. Και αυτό το οποίο βλέπουμε σήμερα εδώ είναι ακριβώς αυτό το μέλλον: παραγωγικές επενδύσεις σε ποιότητα, σε καινοτομία, με ένα ανθρώπινο δυναμικό το οποίο μπορεί να υποστηρίξει ακριβώς τέτοιες επενδύσεις”, ανέφερε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι “από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση αυτή ήρθε στα πράγματα είχαμε δεσμευτεί ότι θα στηρίξουμε όχι μόνο τον κόσμο των επιχειρήσεων αλλά και τον κόσμο της εργασίας και το κάναμε πράξη με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών έτσι ώστε να μειώσουμε συνολικά τη φορολόγηση στην εργασία”

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το “καινοτόμο εργαλείο το οποίο έχουμε θεσπίσει, τον συμψηφισμό του προβληματικού clawback, για όλη τη φαρμακοβιομηχανία με νέες παραγωγικές επενδύσεις, θα το διευρύνουμε προσθέτοντας ακόμα 250 εκατομμύρια στον συνολικό προϋπολογισμό μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, προσβλέποντας με αυτόν τον τρόπο η χώρα μας να καταστεί κέντρο ποιοτικών επενδύσεων στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας και της διαδικασίας παραγωγής καινοτόμων νέων σκευασμάτων”, ενώ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο τόνισε ότι “εξορθολογίζει τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, έτσι ώστε να μπορέσουμε πραγματικά, ως αγοραστής υπηρεσιών υγείας, να αγοράζουμε πάντα και να προσφέρουμε στους ασθενείς μας, στους Έλληνες ασφαλισμένους, το κατάλληλο φάρμακο στην κατάλληλη τιμή”.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα