back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Παπανδρέου από Πύργο: Να ξανακάνουμε τη Δημοκρατική Παράταξη μεγάλη και ισχυρή

Διαβάστε επίσης

Ιδιαίτερες αναφορά στη Φ. Γεννηματά και την πορεία του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του το 1974 έως σήμερα περιελάμβανε η αποψινή ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στον Πύργο στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας ενόψει των εσωκομματικών εκλογών το Δεκέμβριο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

“Πρέπει να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το άφησε η Φώφη Γεννηματά, με τη γενναία της προσπάθεια, την προσωπική, αλλά και για την Παράταξη, με το πλεόνασμα ήθους που άφησε ως παρακαταθήκη, και να συνεχίσουμε έναν αγώνα που θα αλλάξει οριστικά τη μοίρα των Ελλήνων και της χώρας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: Να ξανακάνουμε τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη μεγάλη και ισχυρή.

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι ηγεσίες τους αδυνατούν να προσφέρουν ελπίδα και προοπτική, γιατί η μεν της ΝΔ παραμένει βαθιά συντηρητική και πελατειακή, η δε του ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκε ο καλύτερος μαθητής αυτού του παιχνιδιού.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην οδυνηρή εμπειρία της οικονομικής κρίσης με διάθεση αυτοκριτικής λέγοντας: “Στη μεγάλη οικονομική κρίση που κληρονομήσαμε, τη μεγάλη κρίση αξιοπιστίας που είχε η Ελλάδα λόγω της πολιτικής της ΝΔ, αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα δύσκολα. Πόνεσαν τον Ελληνικό λαό, πόνεσαν και εμάς, και εμένα προσωπικά. Κάναμε την καρδιά μας πέτρα με στόχο να αποφευχθούν τα χειρότερα. Την πλήρη οικονομική μας κατάρρευση, την έξοδό μας από το ΕΥΡΩ, που θα απειλούσε και την οικονομία αλλά και την εθνική μας προστασία”

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στη στροφή που γίνεται το τελευταίο διάστημα προς τη σοσιαλδημοκρατία επισημαίνοντας ότι δεν είναι τυχαίο πως μετά από αρκετά χρόνια, οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, στρέφουν και πάλι τα μάτια τους προς τις δυνάμεις της προόδου και του σοσιαλισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε την ανάγκη για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, πράσινο και βιώσιμο. Που να κατοχυρώνει-όπως τόνισε- δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή. Υγεία, παιδεία, εργασία, πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο, αλλά και προστασία από κάθε μορφή ανισότητας. Αλλά και λόγω συνθηκών, κλιματική δικαιοσύνη.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα