back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί μετά την ήττα στη Βιρτζίνια αναπροσαρμόζουν τη στρατηγική τους

Διαβάστε επίσης

Η πολιτική μομφή των ψηφοφόρων προς τους Δημοκρατικούς στη Βιρτζίνια δεν προκάλεσε δεύτερες σκέψεις στον Λευκό Οίκο σχετικά με τη φιλόδοξη πολιτική ατζέντα του προέδρου Τζο Μπάιντεν, αλλά προκαλεί νευρικότητα σε ορισμένους Δημοκρατικούς στις κρίσιμες εκλογικές πολιτείες.

Από τη νίκη των Ρεπουμπλικάνων στην εκλογή κυβερνήτη στη Βιρτζίνια την Τρίτη, το μήνυμα του Λευκού Οίκου προς τους Δημοκρατικούς που βρίσκονται αντιμέτωποι με ανταγωνιστικές εκλογικές διαδικασίες είναι απλό: ψηφίστε σύντομα το νομοσχέδιο των κοινωνικών δαπανών και το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των υποδομών ή βρεθείτε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της ήττας στην σημαντική εκλογική μάχη του 2022 για τη διατήρηση της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και πολιτικών συμμάχων των Δημοκρατικών.

Οι ψηφοφόροι είναι «αναστατωμένοι και δεν έχουν σιγουριά» δήλωσε προχθές ο πρόεδρος Μπάιντεν όταν ερωτήθηκε σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βιρτζίνια.

Οι ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο επιδιώκουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού κοινωνικών δαπανών 1,75 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, αλλά και το νομοσχέδιο αναβάθμισης των υποδομών του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, αυτή την εβδομάδα. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, απάντησε: «Όχι» όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο για το αν το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βιρτζίνια θα την κάνει να μειώσει την ένταση των προσπαθειών της για την ψήφιση του νομοσχεδίου «Build Back Better» που προωθεί ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Καθώς χθες επικρατούσαν οι ανησυχίες, δεν είχαν γίνει κάποιες σχετικές ενέργειες για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κυρίως μεταξύ των μετριοπαθών Δημοκρατικών.

Οι μετριοπαθείς Δημοκρατικοί βουλευτές ανησυχούν για το αν τα νομοσχέδια περιέχουν το σωστό μείγμα κοινωνικών δαπανών, φόρων και προγραμμάτων για το κλίμα, ώστε να παρέχουν την κατάλληλη πολιτική κάλυψη για τις ενδιάμεσες εκλογές της επόμενης χρονιάς.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζάρεντ Γκόλντεν από το Μέιν είναι ένας από τους μετριοπαθείς βουλευτές που δεν θα ψηφίσει για το νομοσχέδιο των κοινωνικών δαπανών, χωρίς μία επίσημη εκτίμηση από το ανεξάρτητο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) ότι το αναφερόμενο νομοσχέδιο κοινωνικών δαπανών είναι οικονομικά βιώσιμο.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του την Τετάρτη ότι οι φορολογικές προβλέψεις του αναφερόμενου νομοσχεδίου, συμπεριλαμβανομένων και των φοροαπαλλαγών για τους γονείς, στερούνται αποτελεσματικής στόχευσης για τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα.

Από την πλευρά του, ο κεντρώος γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τζο Μάντσιν, ο οποίος αποτελεί ένα ουσιαστικό εμπόδιο για την ψήφιση της εσωτερικής ατζέντας του προέδρου Μπάιντεν, δήλωσε προχθές ότι οι Δημοκρατικοί «πρέπει να έχουν αρκετό χρόνο» για να αναλύσουν το νομοσχέδιο των κοινωνικών δαπανών, οι δαπάνες του οποίου έχουν ήδη μειωθεί από το αρχικό οικονομικό ύψος των 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ένας σύμβουλος των Δημοκρατικών από το Νιου Τζέρσεϊ, που εργάζεται στις εκλογές για το Κογκρέσο, δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί «είναι αναγκαίο να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των υποδομών σε σύντομο κατά το δυνατόν χρόνο και να αρχίσουν από την αρχή με το νομοσχέδιο των κοινωνικών δαπανών, διευρύνοντας όσο είναι εφικτό την απόστασή τους από την αριστερά.

Ο Φιλ Μέρφι, Δημοκρατικός κυβερνήτης της ίδιας πολιτείας, κέρδισε την επανεκλογή του την Τρίτη με μία αναπάντεχα μικρή διαφορά, σε μία πολιτεία όπου οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι υπερτερούν των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων κατά ένα και πλέον εκατομμύριο ψηφοφόρους.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα