back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μάχη με το χρόνο δίνουν Δημοκρατικοί – Μπάιντεν για τις κοινωνικές δαπάνες

Διαβάστε επίσης

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων δίνουν μάχη με το χρόνο για να συνασπιστούν γύρω από το νομοσχέδιο των κοινωνικών δαπανών του 1,75 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, έχοντας την προσοχή τους στον Δημοκρατικό γερουσιαστή Τζον Μάντσιν, που επιδιώκει αλλαγές με οποιοδήποτε τρόπο σχολιάζει το POLITICO.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι εργάστηκε μανιωδώς, προκειμένου να ενώσει την κοινοβουλευτική της ομάδα, γύρω από την καθοριστικής πολιτικής σημασίας ατζέντα εσωτερικών θεμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Μάντσιν από την πλευρά του ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν δίνει και μεγάλη προσοχή σε ό,τι καταρτίζει η Βουλή των Αντιπροσώπων, δηλώνοντας αξιομνημόνευτα προχθές ότι «δεν έχει ιδέα» για όσα κάνουν οι Δημοκρατικοί στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα.

Έτσι, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων προσπαθεί να συμπεριλάβει προβλέψεις, όπως η άδεια με αποδοχές, αλλά και μεταρρυθμίσεις στη μεταναστευτική νομοθεσία, ο Μάντσιν λειτουργεί υποθέτοντας ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και μετά θα πράξει και ο ίδιος όπως επιθυμεί.

Ο γερουσιαστής από τη Δυτική Βιρτζίνια είναι αντίθετος στην πρόβλεψη της άδειας με αποδοχές εντός του προτεινόμενου κοινωνικού νομοσχεδίου, ενώ η αρμόδια κοινοβουλευτική σύμβουλος της Γερουσίας, που αποφασίζει ανεξάρτητα, θα καταργήσει κάθε προτεινόμενη μεταρρύθμιση στη μεταναστευτική νομοθεσία, πριν ο ίδιος να έχει κάποια ευκαιρία για να εκφράσει την ανησυχία του.

Ωστόσο, ο Μάντσιν και η κοινοβουλευτική σύμβουλος της Γερουσίας Ελίζαμπεθ Μακντόνο δεν είναι οι μόνοι που ενδεχόμενα επιθυμούν να έχουν ένα λόγο στην τελική διαμόρφωση του κοινωνικού νομοσχεδίου, εξέλιξη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χρονικά παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν μεταξύ των ανησυχιών της κοινοβουλευτικής συμβούλου και των ανησυχιών του Τζο…, οτιδήποτε και να στείλει η Βουλή των Αντιπροσώπων (στη Γερουσία) θα πρέπει να τροποποιηθεί, έστω και ελάχιστα», δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπράιαν Σατς από την Χαβάη.

Πηγή: POLITICO

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα